Iz Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo izdali su priopćenje povodom pucnjave koja se dogodila ispred kuće Muriza Memića.

– Policija Županije Sarajevo je danas oko 14:45 sati zaprimila dojavu da je došlo do upotrebe oružja u ulici Igmanska cesta, područje općine Ilidža, priopćeno je iz MUP-a Županije Sarajevo.

Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo su potvrdili navode prijave i pronašli nekoliko čahura, za koje prve informacije govore da su ispaljene iz plinskog oružja. Konstatirano je da nema povrijeđenih, niti materijalne štete.

Daljim radom na terenu policija je došla do saznanja o vozilu i licu koje se dovodi u vezu s ovim događajem, te se rasvjetljavaju sve okolnosti vezane za isti.

– Raspolažemo informacijama da se radilo o upotrebi oružja iz vozila čiji je vozač navodno krenuo u svatove. Sva saznanja kojima policija raspolaže se provjeravaju i istražuju, ali nijedno, do sada, ne govori o tome da se radilo o upotrebi oružja s ciljem napada na kuću M.M. kako su to prenijeli pojedini mediji, navodi se u priopćenju. 

– Nastavljajući dalji rad na rasvjetljavanju ovog događaja policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo su identificirali osobu koja je iz vozila upotrijebila plinsko oružje, te su ga prekršajno sankcionirali.

Radi se o S.B. nastanjenom na Ilidži od kojeg je uz izdatu potvrdu privremeno oduzet jedan plinski pištolj i 33 komada municije za isti.

O svemu je upoznat i dežurni tužitelj  Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo koji je priopćio da u konkretnom događaju nema elemenata kaznenog djela, te je osoba sankcionirana zbog činjenja prekršaja iz člana 38. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije u Županiji Sarajevo., zaključuje se u priopćenju.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!