Unatoč sve većem broju cijepljenih u SAD-u mjere protiv koronavirusa se ne ublažavaju. Umjesto toga, one postaju sve strože, pa je tako liberalno-lijeva administracija predsjednika Joea Bidena naredila da u Pentagonu, u zatvorenim prostorijama svi moraju nositi maske bez obzira na to jesu li cijepljeni ili ne.

Nova politika uslijedila je dan nakon što je preporučeno da svi pojedinci nose maske u zatvorenom prostoru, bez obzira na status cijepljenja zbog širenja delta soja koronavirusa, a Bidenova administracija je, čini se, spremna narediti cijepljenje svih državnih zaposlenika do jeseni.

Bijela kuća se posljednjih dana trudila objasniti zašto maske zatvorenom prostoru nužne za cijepljene, a istovremeno teško uvjeravaju one koji su imuni na koronavirus da bi trebali primiti cjepivo, prenosi Breitbart.

Nadalje, predsjednik Joe Biden u četvrtak je objavio da milijuni federalnih radnika moraju dokazati primitak cjepiva protiv koronavirusa ili će biti prisiljeni podvrgnuti se redovitom vladinom testiranju, strogom društvenom distanciranju, nošenju maski i ograničenjima putovanja.

“Uz poticanje na cijepljenje, vrijeme je da ključnim skupinama nametnemo uvjete kako bi bili sigurni da su cijepljeni”, rekao je Biden, odobravajući ideju da privatne tvrtke zahtijevaju cijepljenje svojih zaposlenika .

Biden je dodao da je zatražio od Ministarstva pravosuđa mišljenje o zakonitosti nametanja obveznog cijepljenja protiv koronavirusa.

“Lokalne zajednice to mogu, lokalne tvrtke to mogu, no još uvijek je pitanje može li savezna vlada to odrediti za cijelu zemlju. To još ne znam”, rekao je.

Biden je napomenuo da su ga korporativne i poslovne organizacije poput Gospodarske komore, Nacionalnog udruženja proizvođača i Poslovnog okruglog stola podržale glede obveznog cijepljenja.

Predsjednik SAD-a kazao je da će se od onih koji posluju s državom zahtijevati isto te je ustvrdio da necijepljeni predstavljaju problem za svoje obitelji i kolege.

Izvor: narod.hr/Breitbart

error: Content is protected !!