Zajedno su izborili nastup na OI Tokio 2020. u Parizu početkom lipnja ove godine, zajedno su završili svoje nastupe u drugom kolu olimpijskog boksačkog turnira u Tokiju, zajedno su se i vratili u Hrvatsku. Riječ je o našim boksačkim predstavnicima na Olimpijskim igrama u Japanu, Nikolini Ćaćić i Luki Plantiću.

U zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman za njih i njihove trenere, Tomislava Bašića i Franju Kristića, kao i za sve druge hrvatske sportaše, priređen je srdačan doček. Uz predstavnike Hrvatskog olimpijskog odbora, koje su predvodili glavni tajnik Siniša Krajač i voditelj Ureda lokalnog sporta Hrvoje Balen, bile su tu i njihove obitelji te prijatelji iz klubova.

Kao što je poznato, Nikolina Ćaćić bila je prva hrvatska boksačica u povijesti koja je nastupila na Olimpijskim igrama. Ona je ujedno bila i najmlađa hrvatska sportašica u Tokiju. Nakon što je u 1. kolu uvjerljivo pobijedila favoriziranu Amerikanku Yarisel Ramirez 5-0, i postala priča dana, u drugom nastupu je poražena s istim rezultatom od 12 godina starije i iskusnije Kanađanke Caroline Veyre. Premda je nakon poraza bila jako tužna, Nikolina je svjesna da vrijeme radi za nju te da je nova prilika da ispuni još jedan olimpijski san i eventualno osvoji medalju, već za tri godine.

– Stvarno sam presretna i prezadovoljna. Prije odlaska u Tokio rekla sam da želim maksimalno uživati u svakoj minuti borbe i to sam napravila. Makar, drugi meč nije prošao baš dobro u moju korist. Ja sam svoj cilj napravila i znam što me čeka u sljedećem olimpijskom ciklusu. Sad se vraćamo u dvoranu i nastavljamo s radom, izjavila je Nikolina Ćaćić.

Luka Plantić se također morao oprostiti nakon druge borbe. On je u prvom nastupu pobijedio Jordanca Adela Riyada Odai Alhindavia, 3-2. Ali, nije bio previše zadovoljan svojom borbom i najavio je puno odlučniji nastup u drugoj borbi protiv Meksikanca Rogelia Torresa Romera. Bila je to borba u kojoj je izmijenjeno mnogo teških udaraca. Prva runda je pripala našem Luki, druga Meksikancu, a u presudnoj trećoj rundi, suci su dali prednost njegovom suparniku i Plantić je tako završio svoj nastup u Tokiju.

– Meč je već zaboravljen, idemo sad dalje, spremati se i nastaviti pripreme. Čeka nas Svjetsko prvenstvo u Beogradu i nadamo se medalji. U olimpijskom selu je bilo zabavno, prolaziš, raspituješ se malo i o drugim sportovima, tako da stvarno je dobro bilo, kazao je Plantić.

Pariz je bio sretan grad za Nikolinu Ćaćić i Luku Plantića jer su u njemu izborili svoju olimpijsku vizu za Tokio. Pariz je za tri godine domaćin Olimpijskih igara. To je sjajna prilika da u gradu velike sreće, ispišu nove lijepe stranice hrvatske olimpijske i boksačke povijesti.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!