U Zagreb je stigla hrvatska olimpijska reprezentacija u taekwondou. Među njima i naši prvi osvajači medalja: zlatna Matea Jelić i brončani Toni Kanaet. Njima i trenerima reprezentacije priređen je svečani doček u VIP salonu zagrebačke Zračne luke “Franjo Tuđman”.

Matea Jelić zahvalila je svima na podršci.

– Kao da smo osjetili tu podršku i drago mi je da nisam odustala i da sam dala sve od sebe jer se sve isplatilo. Taekwondo nije ni počeo, niti će završiti s nama. Nadam se da će djeca doći poslije mene i da će ići po svoje snove, rekla je zlatna Matea.

Osvrnula se i na ružne komentare koji su joj stizali.

– Ja sam rođena Hrvatica i bit ću Hrvatica do smrti. Toga se ne sramim, ponosim se time, rekla je između ostalog.

Toni Kanaet rekao je da su veoma sretni i da ga jako veseli što su uspjeli popularizirati taekwondo u Hrvatskoj.

– Nadam se da smo potaknuli mlade da se upišu u taj sport i da osim nogometa i ostalih poznatijih sportova ima i drugih sportova u kojima se mogu osvajati medalje.

Tu su još i Kristina Tomić i Ivan Šapina, odnosno treneri reprezentacije: Toni Tomas, Veljko Laura i Ivan Mesarov.

Trener Tomas zahvalio je svima koji su ih podržavali.

– Taekwondo s nama nije počeo i neće ni završiti, rekao je. Zadnju olimpijadu cure su malo bile ozlijeđene pa nisu uzele medalju, ali uspjeli smo sada. Mogli smo više i bolje, ali zadovoljni smo. Trudimo se da budemo na ponos svih vas i da budemo primjer mladim ljudima kojim putem treba ići, rekao je.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac rekla je da su s oduševljenjem pratili sve njihove borbe i da su ponosni na njih.

– Dokazali ste da je Hrvatska zemlja velikih sportaša, naglasila je ministrica.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!