Hrvatski jedriličari Šime i MIhovil Fantela plasirali su se kao osmoplasirani u plov za odličja klase 49er na olimpijskoj regati u Enoshimi.

Zadarska braća su nažalost bez izgleda za medalje u medal-raceu u ponedjeljak, ali su u subotu pokazali da spadaju među sam vrh u ovoj klasi u kojoj su svega nepune četiri godine.

Šime i Mihovil su zadnja tri plova odradili odlično, a uspjeli su ubilježiti i pobjedu u desetoj utrci. U 11. plovu su bili deseti, a u zadnjem kvalifikacijskom su stigli na cilj drugi. Prema neslužbenim rezultatima Fantele su osme s 88 negativnih bodova, dok vode Novozelanđani Brling i Tuke s 52 boda.

Kormilar Šime Fantela je s Igorom Marenićem donio Hrvatskoj povijesno zlato u klasi 470, da bi potom prešao u novu klasu s mlađim bratom. Braću je puno boljeg plasmana koštala diskvalifikacija u devetoj regati. 

U nedjelju se Tonči Stipanović kao trećeplasirani u plovu za odličja bori za odličje u klasi Laser, dok je Elena Vorobjeva okončala svoj premijerni nastup u Laser Standardu na odličnom 12. mjestu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!