Hrvatska streljačica Snježana Pejčić ostala je u subotu bez finala u gađanju MK puškom 50m trostav nakon što je u kvalifikacijama zauzela deseto mjesto.

Pejčić je pogodila 1.169 krugova i za ulazak u finale su joj nedostajala tri kruga. U klečećem stavu je pogodila 392, u ležećem 396, a u stojećem tek 381, što joj je oduzelo šansu za finale. Riječanka je u jednom trenutku kod ležećeg stava čak i vodila.

U finale se plasiralo prvih osam streljačica, a osma Norvežanka Jeanette Hegg Duestad je pogodila 171. Najbolja je u kvalifikacijama bila Ruskinja Julija Žikova s olimpijskim rekordom 1182 krugova.

– Snježana je u ovim uvjetima, kada je bilo dosta vjetra, čak bila i u vodstvu, ali jednostavno nije izdržala u stojećem stavu. Moje je mišljenje da je ona izvukla iz sebe maksimum. U klečećem i ležećem je bila među tri najbolje. Ona je imala veliku želju za finale ovdje i to je bio dodatan uteg na njenim leđima, kazao je trener reprezentacije Siniša Vitez. Pejčić nakon trostava nije bila dostupna za izjave.  

Snježanin trener Seno Čusto kolabirao je prije otvorenja Igara i još se nalazi u bolnici u Tokiju.

U Tokiju je Snježana Pejčić nastupila u gađanju zračnom puškom, ali je u kvalifikacijama bila 31. mjesto u disciplini zračna puška 10 metara, a s Petrom Goršom je zauzela 17. mjesto u kvalifikacijama natjecanja mješovitih parova u gađanju zračnom puškom (10 m).

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!