Gotovo nezamijećeno je prošao ispravak objavljen u Jutarnjem listu u kojem taj medij priznaje da su lažno optužili prof. dr. sc. Krešimira Pavelića, dekana Medicinskog fakulteta u Puli, da je širio teorije zavjere na okrugom stolu o cjepivu protiv koronavirusa. Dekan je nakon teksta smijenjen. Smjenu Pavelića potvrdio je i rektor Sveučilišta u Puli dr. Alfio Barbieri, koji je kazao i da je do toga došlo zbog posljednjih u nizu istupa dr. Pavelića u kojem se protivi cijepljenju protiv COVID-a 19.

Jutarnji je naime prenio kako je Pavelić govorio o skrivanju komplikacija nakon cijepljenja.

– Problemi su sa znanstvenog i medicinskog stajališta zastrašujući. Na današnji dan Pfizerova cjepiva su, po službenim podacima, polučila 223.600 registriranih i priznatih slučajeva komplikacija, od onih lokaliziranih na mjestu uboda, pa sve do ozbiljnih, sistemskih. Europska medicinska agencija na dan 10. 5. spominje 10.000 smrtnih slučajeva i preko 400.000 štetnih posljedica cijepljenja – kazao je na okruglom stolu dr. Pavelić.Tvrdio je i da istraživanja pokazuju kako je u četiri mjeseca ove godine bilo “više umrlih od covid cjepiva nego ukupno umrlih od svih cjepiva od 1990. godine”.

– To bi samo po sebi trebao biti dovoljan razlog da se cjepiva hitno maknu, a protagonisti propagande privedu pravdi. Izrael se u medijima vezuje uz visoku procijepljenost, ali njihovo državno vijeće za covid krizu šalje otvoreno pismo Ministarstvu zdravstva u kojem taži hitnu zabranu cijepljenja osoba mlađih od 30 godina. Službeni podaci za mlade od 20-24 godine pokazuju dramatičan rast smrtnosti – rekao je dekan Medicinskog fakulteta u Puli.

Jutarnji liste je u nepotpisanom tekstu naveo kako se radi o nizu problematičnih teza i teorija zavjere.

Nakon toga, uslijedila je Pavelićeva smjena.

No, sada je Jutarnji list promijenio priču i prenio demanti prof. Pavelića u kojem on navodi da je Prof. dr. sc. Krešimir Pavelić iznio točne, istinite i stručne podatke.

Izvor: narod.hr/jutarnji.hr

error: Content is protected !!