Anna Kiesenhoffer ime je koje će se pamtiti nakon Olimpijskih igara jer ona je jedna od rijetkih koji prije njih nisu bili poznati u svijetu sporta.

Prije pet godina osvojila je prvi amaterski turnir u Španjolskoj, u 25. godini života, zatim je potpisala profesionalni ugovor s klubom Lotto Soudal Ladies, ali je 2017. godine odustala od bavljenja sportom. Dvije godine kasnije vratila se kao amaterka.

Na Igre je stigla bez ugovora s profesionalnim klubom, ali i bez trenera, sama se pripremala, bez razmišljanja o medalji.

“Prije sam imala trenere, a sad sve radim sama. Treniram, brinem se o prehrani i oporavku. Napravila sam si plan utrke. Točno sam znala kako ću startati, gdje ću pokušati napasti konkurenciju i što ću jesti uoči utrke”, poručila je.

U zadnju etapu utrke uz nju su ušle još četiri biciklistice. One su mislile da se borba za medalje vodi samo između njih i uopće nisu ni znale da je Kiesenhofer ispred njih. U jednom trenutku imala je prednost od čak pet minuta.

Tko je Kiesenhofer?

Najveća zanimljivost je da je Kiesenhofer diplomirana matematičarka s Cambridgea. Prije osam godina stekla je zvanje doktorice znanosti na Sveučilištu u Barceloni, a kako je provela istraživanje o utjecaju vrućine na ljudsko tijelo pod naporom, jedan dio javnosti smatra da se zbog toga na teške uvjete u Tokiju pripremila puno bolje od konkurencije.

“Čim sam na cilju znači da sam spremna i da želim pobijediti, ali isto tako sam realna. Prije Igara sam analizirala svoje šanse i bila bih zadovoljna da sam ušla među 25 najboljih. Ovo mi je i dalje nezamislivo, da sam uzela zlatnu medalju. Ne želim profesionalnu karijeru, bez obzira na uspjeh. Želim uživati u biciklizmu i mislim da ću voziti probne vožnje”, rekla je.

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!