U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano i vruće. Poslije podne su mogući lokalni pljuski s grmljavinom mogući na sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21 Celzijus, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39 stupnjeva, na jugu zemlje do 41 stupanj.

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine, povremeno s jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21, na jugu zemlje do 24 stupnja. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39 stupnjeva.

U ponedjeljak se u Bosni očekuje umjerena naoblaka, a u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19 stupnjeva, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35, na jugu zemlje do 37 stupnjeva.

Inače, meteoalarm je za danas izdao najviši, crveni stupanj upozorenje za dijelove BiH zbog visokih temperature. Ovo upozorenje izdato je za regije Sarajeva, Mostara, Tuzle, Foče, Trebinja i Višegrada.

“Vrijeme je izuzetno opasno. Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere”, stoji u definiciji crvenog upozorenja meteoalarma.

Za regije Banje Luke, Bihaća, Livna i Prijedora na snazi je žuto upozorenje.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!