Rivalstvo između Cristiana Ronalda i Lionela Messija traje već 15 godina i još uvijek nije prestalo. Mnogi rivalstvo njih dvojice uspoređuju s rivalstvom Diega Maradone i Michaela Platinija tijekom osamdesetih godina prošlog stoljeća. No njihovo rivalstvo bilo je puno kraćeg vijeka.

S obzirom na trenutnu formu, fizičku spremu, očekuje se da će rivalstvo Portugalca i Argentinca još jedno vrijeme potrajati. Većina smatra da je Messi, koji je ove godine osvojio i Copa Americu, bolji, kompletniji igrač, no Ronaldo uživa veću popularnost, na društvenim mrežama pogotovo.

Peter Crouch, bivši igrač Liverpoola je za Daily Mailispričao do sada neispričanu priču iz svlačionice Manchester Uniteda o kojoj mu je govorio Rio Ferdinand.

“Ferdinand nam je govorio kako bi Ronaldo gol stajao ispred zrcala i prolazio rukama kroz kosu i govorio: “Wow, tako sam lijep…’”, rekao je bivši engleski reprezentativac te je dodao:

“Drugi igrači Uniteda bi ga provocirali s riječima: ‘Međutim, Messi je bolji igrač od tebe’, on bi samo slegnuo ramenima, nasmiješio se i samo bi ponavljao: “Ah da, ali Messi ne izgleda ovako’”.

Podsjetimo, Ronaldo je za United igrao od 2003. godine do 2009. godine, tijekom svog boravka na kultnom Old Traffordu radio je puno na sebi, osim na poboljšanju igračkih kvaliteta radio je i na fizičkom izgledu te više nje bio isti čovjek kada je stigao u Englesku i kada je odlazio u Madrid, u Real.

O Ronaldu posljednjih godina pričalo se svašta, brojne su anegdote prošle kroz medije, a jedna se od njih navodno dogodila 2009. godine te ju je nedavno otkrio Ritchie De Laet.

De Laet je kao 20-godišnjak i totalna nepoznanica stigao u Manchester United i dobio je mogućnost dijeliti svlačionicu s velikim zvijezdama kao što su Ronaldo, Wayne Rooney, Ryan Giggs, Rio Ferdinand i drugi. U razgovoru za belgijske medije prisjetio se jedne scene kada je igrao stolni tenis protiv Ronalda i odnio pobjedu.

“Kad sam ga pobijedio u stolnom tenisu, Cristiano je odmah sebi kupio drugi stol da može vježbati”, rekao je 32-godišnji nogometaš Antwerpa, koji, naravno, nikad nije bio ni blizu slave jednog Cristiana Ronalda, belgijski nogometaš uglavnom je igrao nogomet u prosječnim klubovima. A Ronaldo u Sportingu, Manchester Unitedu, Realu, Juventusu

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!