U regiji Konya u Turskoj u petak je ubijeno sedam članova jedne obitelji. Ubijeni su u oružanom napadu koji se dogodio, prema prvim informacijama, zbog verbalne uvrede. Nadležni su priopćili da se ubojstvo dogodilo u okrugu Meram u 19 sati po lokalnom vremenu. Prema detaljima istrage, počinitelji su bili u svađi s Jašarom Dedeolurijem koji je uvrijedio ženu dok je sa svojom obitelji obrađivala zemlju. Ona je, inače, dala iskaz policiji dan prije ubojstva.

Kako je rekla, verbalno je napadnuta kada je Jašar od nje i njene obitelji tražio da mu vrate njegovu mačku i mačiće. Taj dan iskaz je dao i Dedeolur. Tvrdio je da je nije uvrijedio, već da je samo tražio da mu se mačke vrate. Poslije ubojstva, počinitelj je pokušao zapaliti kuću porodice. Ministar unutarnjih poslova Süleyman Soylu odbacio je mogućnost da je zločin motiviran rasnom mržnjom. “To su bile nesuglasice koje su trajale 11 godina.

Vjerujemo da će policija uskoro uhititi ubojicu. Ovo nema nikakve veze s tim što je neko Turčin ili Kurd”, poručio je Soylu, piše list Daily Sabah, prenose Nezavisne.

Izvor:nezavisne.com

error: Content is protected !!