– Sve je tu bilo abnormalno, pa je srebro ogroman uspjeh, rekao je Jozo Jakelić, trener srebrnog laseraša Tončija Stipanovića.

– Danas nije moglo bolje od ovog srebra, a tijekom tjedna je bilo stvari koje su mogle biti bolje. Olimpijske igre su regata koja traje četiri godine, jedrenje je specifičan sport i traži dosta preciznosti i analitike. Možda je u Enoshimi bilo malo previše vjetra nego smo očekivali. Mi smo praktički zbog pandemije ostali bez dvije godine pripreme i podataka, pa je teško vući bilo kakve sličnosti s pripremama za primjerice Igre u Riju. Sve je bilo abnormalno, pa mi je sada jako drago da je osvojio srebro u takvim uvjetima, izjavio je Jakelić, koji je govorio o planovima sa 35-godišnjim Stipanovićem.

– Mislim da ćemo ići dalje u ovoj priči. Imamo krajem godine Svjetsko prvenstvo u Barceloni i Europsko prvenstvo u Bugarskoj i to je bio nekakav plan. Nakon svega ovoga i 24 dana Japana prvo ćemo proslaviti u Splitu, odmoriti i onda odlučiti što dalje.

Član splitskog Mornara je imao odličan start i do prvog okreta je bio srebrni, no potom je nakon okretanja plutače u pao ukupno na četvrto mjesto, da bi u trećoj dionici ponovno došao među vodeće. U fantastičnom finišu Tonči je ušao u cilj četvrti, pa je s ukupno 82 negativna boda osvojio srebro. Australac Matt Wearn je zlatni (53), a Norvežanin Hermann Thomasgaard (85) brončani. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!