Tonči Stipanović osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Hrvatski jedriličar uspješno je odvozio zadnji plov klase laser, u koji je ušao kao trećeplasirani u poretku.

Član splitskog Mornara je imao odličan start i do prvog okreta je bio srebrni, no potom je nakon okretanja plutače u jedrenju niz vjetar pao na četvrto mjesto, da bi u trećoj dionici uz vjetar ponovno došao među vodeće. U fantastičnom finišu Tonči je ušao u cilj četvrti, pa je s ukupno 82 negativna boda osvojio srebro. Australac Matt Wearn je zlatni (53), a Norvežanin Hermann Thomasgaard (85) brončani.  

Druga je to olimpijska medalja za 35-godišnjeg Splićanina nakon što je u Riju 2016. godine također bio srebrni. Ukupno je to sedma medalja za Hrvatsku u Tokiju. Ranije su zlata osvojili Matea Jelić, Martin i Valent Sinković te Nikola Mektić i Mate Pavić. Srebro imaju i Marin Čilić i Ivan Dodig, a bronce Toni Kanaet i Damir Martin.

Za hrvatsko jedrenje ovo je treća medalja u olimpijskoj povijesti. Prva je Stipanovićeva iz Rija, a drugu, i to zlatnu, na istim Igrama osvojili su Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!