Noćno kupanje u moru u Zambratiji kod Umaga zamalo je završila kobno za zagrebačkog studenta novinarstva Mateja Markovinovića (20) kojeg je djelatnik aquaparka napao veslom po glavi, prenosi Večernji.hr.

– Sve je počelo u večernjim satima kada smo moja dva prijatelja i ja odlučili otići na noćno kupanje na plažu u Zambratiji. Ugledavši u moru navedeni aquapark, koji je zapravo ništa drugo osim jednog tobogana i platforme na napuhavanje, otišli smo se popeti na njega, započeo je svoju priču za Glas Istre Markovinović. 

Nekoliko trenutaka nakon, djelatnik aquaparka doplivao je do njih na surferskoj dasci te se krenuo derati na mladiće da siđu jer nemaju pristup napuhancu. Prema riječima studenta, mladići su odmah sišli s platforme, a djelatnik je i dalje nastavio s vrijeđanjem i prijetnjama da će ih pretući. 

– U jednom je trenutku zamahnuo veslom, pri čemu sam ja digao ruku u znak obrane, no potom se zaustavio, a ja sam okrenuo glavu kako bih se vratio na plažu i tad sam osjetio teški udarac. Krv je šikljala na sve strane te sam se jako uplašio i teturajući sam otišao iz mora, dok je djelatnik Aquaparka Zambratija i dalje nastavio s prijetnjama mojim prijateljima, govori.

Dvije žene na plaži koje su vidjele ozljede koje je zadobio pozvale su Hitnu pomoć, a Markovinović je dobio četiri šava na glavi. Policija je u međuvremenu potvrdila ovaj incident, navodeći kako se još utvrđuju okolnosti događaja te da tragaju za napadačem. 

– Dolaskom policije na mjesto događaja zatečena su dvojica 20-godišnjaka iz Zagreba koje je, dok su se nalazili u moru prvo verbalno, a potom i jednog od njih veslom po glavi udario nepoznati muškrac. On je bio revoltiran time što se penjao na zrakom punjene gumene dijelove tzv. wibite, a dvadesetgodišnjaku je pružena pomoć te težina zadobivenih ozljeda još uvijek nije poznata, navode. 

Izvor: Dnevnik.ba

error: Content is protected !!