Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje Henryk Hoser hospitaliziran je u četvrtak 29. lipnja i nalazi se u teškom stanju, priopćio je poljski biskup Romuald Kamiński.

“Biskup Kamiński izvijestio je da je zdravstveno stanje nadbiskupa Hosera ozbiljno. „Usrdno molim sve biskupije da okruže bolesnika osobnom molitvom; povjeravam pastirima da se sjete ovu nakanu uvrstiti u molitve zajednica – spomen u sveopćoj molitvi tijekom euharistije, tijekom euharistijskog klanjanja ili krunice”, prenosi bitno.net

Neka nadbiskupa prati naše jedinstvo s njime izraženo u molitvi Časoslova na njegovu nakanu. Molimo također i za potrebe svih koji vode brigu o Njegovoj Ekscelenciji tijekom hospitalizacije“, pozvao je biskup u priopćenju objavljenom na službenoj stranici biskupije.

Nadbiskupu Hoseru ovo je treća hospitalizacija ove godine.  U bolnicu je ponovno bio primljen u svibnju uslijed naknadnih komplikacija povezanih s tom bolesti.

Na sinoćnjem otvaranju međugorskog Mladifesta, župnik fra Marinko Šakota zamolio je sve okupljene vjernike da u svoje molitvene nakane stave nadbiskupa Hosera.

Izvor: hercegovina.info

error: Content is protected !!