Hrvatski gimnastičar Tin Srbić dan prije svog nastupa u finalu preče na Olimpijskim igrama izjavio je kako su pripreme na taj nastup koje traju još od 24. srpnja, kada je uspješno odradio kvalifikacije, protekle upravo onako kako je zamislio.

– Odlično se osjećam trenutno. Treniram stvarno jako dobro, točno onako kako smo zamislili. Sve ide po planu. Išao sam između kvalifikacija i finala samo jednu vježbu koju ću raditi u finalu, bila je dobra, bio sam zadovoljan. Nema kalkulacija bez obzira što nastupam šesti. Idemo sa vježbom 6.5, nema drugog izbora. Napravio sam je u životu dovoljan broj puta. Isprobao sam je i u lipnju u finalu Svjetskog kupa u Osijeku. Spremna je, rekao je svjetski prvak iz 2017. i svjetski doprvak iz 2019. na preči.

Srbić se osvrnuo i na veliku pauzu između kvalifikacija i finala od čak 10 dana.

– Istina, puno dana je između. Ja bih trenutno s obzirom da sam u ovako dobroj formi puno više volio neku atletsku varijantu da je finale dva dana nakon kvalifikacija. Kada si u malo lošijoj formi možda ti više odgovara da je 10-ak dana između, da se taman možda uhvati koji postotak bolja forma. No, nema tu nikakvih problema. Mi smo formu zadržali, zadržavamo je. Odlično se osjećam, dosta brzo prolaze dani čak i kad se ne radi ništa posebno. Jedan trening se odradi sigurno u teretani, drugi u dvorani, tu se izgubi po pet-šest sati Pa još malo druženja u hrvatskoj misiji, gledanje svih ostalih sportova, odmaranje u sobi. Brzo sve prođe, dodao je Srbić.

Srbić je oduševljen i boravkom u Olimpijskom selu.

Najbolji je cijeli filing tog zajedništva koji ovdje imamo, podrške koju dobivamo svi od svih ostalih naših sportaša. Igre doduše nisu onakve kakve sam sanjao jer su čudne. Svi znaju da su čudne, cijeli svijet je čudan u zadnje dvije godine tako da ništa nije onako kako bi itko mogao sanjati, ali dobre su i ja uživam stvarno. Sve je vrijedilo što god sam u karijeri napravio. Jer taj nastup u kvalifikacijama jednostavno se ne može usporediti ni s jednim natjecanjem koji sam ikada u životu imao, jer je jednostavno stvarno preposebno, predobar osjećaj i još na kraju ući u finale Moj san je bio samo doći ovdje, a sad sam za 1000 puta prešao taj san, ušao u finale… Trudim se ne razmišljati o nekim velikim rezultatima, trudim se odraditi što bolje treninge, pokazati se u što boljem svjetlu u finalu i uživati”.

Prokomentirao je Srbić i konkurente u finalu.

– Hashimoto je najveći favorit s obzirom da je već tri puta ovdje dobio ocjenu blizu 15 ili 15. Tu je Karimi s jako dobrom vježbom 6.4. Zadnjih nekoliko godina je konstantan i jako dobar. Amerikanac Brody Malone pojavio se sada, nikad prije ga nismo imali priliku vidjeti, isto radi 6.5, tako da je jako opasan. Australac Tyson Bull isto specijalist za preču, radi 6.4 početnu. Nizozemac Bart Deurloo koji ako mu sjedne vježba može ići i do 6.8, možda i 7.0 ovisi što će sve povezati samo možda nije najčišći, prljavije izvodi vježbu, ali svejedno je jako, jako dobar. Naravno Rus Nikita Nagornji, bez obzira što nije prečaš nego višebojac, od njega nikada ne znaš što možeš očekivati, pogotovo kad ima ovako pojedinačno finale, možda će još pojačati vježbu. Ja ću biti zadovoljan ako svoju 6.5 vježbu krenem sa samopouzdanjem, s dobrim stavom, s dobrim ritmom i jednostavno kad doskočim i kad dođem doma da budem sretan, zaključio je Srbić.

Finale preče na programu je u utorak s početkom u 11.39 sati po hrvatskom vremenu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!