Dvanaestog dana natjecanja na Olimpijskim igrama u Tokiju održat će se natjecanja u 21 sportu, u njih devet dijelit će se medalje, a hrvatski sportaši nastupit će u četiri sporta.

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić pokušat će osvojiti svoje prvo olimpijsko odličje. Finale preče na rasporedu je u 11.30.

Srbić je u kvalifikacijama zauzeo treće mjesto s ocjenom 14.633. Bolji od svjetskog prvaka na ovoj spravi iz 2017. godine bili su Japanac Daiki Hashimoto sa 15.033 i Kazahstanac Milad Karimi sa 14.766.

Prva od hrvatskih olimpijaca nastupa Sara Kolak u koplju. Olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira svrstana je u kvalifikacijsku skupinu A koja počinje u 2.20 sati po hrvatskom vremenu. Prije pet godina Kolak je sa 66.18 metara osvojila zlato, najbolji rezultat joj je 68.43, no ove sezone je najviše bacila koplje do 60.04.

U Tokio je stigla bez svojeg trenera Norvežanina Andreasa Thorkildsena.

Premijerni nastup na olimpijskim igrama imat će Ivan Huklek, hrvatski reprezentativac u hrvanju grčko-rimskim načinom u kategoriji do 87 kg. Protivnik u osmini finala mu je Amerikanac John Walter Jr Stefanowicz.

Plov za odličja za jedriličarske klase 49-er, u kojem nastupa i hrvatska posada Šime Mihovil Fantela, prebačen je s ponedjeljka na utorak zbog nedostatka vjetra na regatnom polju u Enoshimi. Uoči plova za odličja braća Fantela drže osmu poziciji i bez izgleda su za osvajanje medalje.

U večernjem programu na atletskom stadionu u bacanju kugle nastupit će Filip Mihaljević. Njegova kvalifikacijska skupina na rasporedu je od 12.15 sati.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!