Ruski veleposlanik u Sjedinjenim Državama kazao je da je Washington zatražio od 24 ruska diplomata da napuste zemlju do 3. rujna, nakon što su im istekle vize.

Veleposlanik Anatolij Antonov nije kazao je li američki zahtjev potaknut nekim posebnim sporom, a Washington za sada nije komentirao navode.

“Gotovo svi će otići bez zamjene jer je Washington naglo pooštrio procedure izdavanja viza”, kazao je Antonov u intervjuu za časopis National Interest objavljenom u nedjelju.

Odnosi Moskve i Washingtona dugo su loši, a dodatno su se pogoršali nakon što je američki predsjednik Joe Biden izjavio kako vjeruje da je ruski predsjednik Vladimir Putin ubojica.

Napetosti su se donekle smirile nakon razgovora Bidena i Putina 16. lipnja koji su čak doveli do povratka ulaganja nekih stranih investitora u obveznice ruske vlade.

“Nadamo se da će zdrav razum prevladati i da ćemo moći normalizirati život ruskih i američkih diplomata u Sjedinjenim Državama i Rusiji po principu uzajamnosti”, rekao je Antonov.

Antonov je također rekao kako se nada da će se nastaviti nedavno započeti dijalog između Sjedinjenih Država i Rusije o kibernetičkoj sigurnosti.

“Možemo razgovarati o temama od kibernetičkih prijetnji do sustava kontrole naoružanja itd.”, dodao je.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!