Predsjednik RH Zoran Milanović, hrvatska vlada i premijer Andrej Plenković te predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković čestitali su gimnastičaru Tinu Srbiću na srebrnoj medalji u finalu preče na OI u Tokiju.

– Čestitam Tinu Srbiću na sjajnom nastupu u finalu preče u Tokiju i osvajanju srebrne olimpijske medalje u gimnastici. Nakon brojnih ranijih uspjeha, osvajanjem olimpijske medalje samo ste potvrdili ono što svi znamo, da ste vrhunski sportaš za najveće rezultate. Hrvatska vam je zahvalna jer s vama opet ponosno gleda hrvatski barjak kako se vijori na olimpijskom postolju, istaknuo je predsjednik Milanović.

Vlada RH i premijer Plenković navode: – Čestitamo Tinu na sjajnoj izvedbi i osvojenoj srebrnoj medalji, koju ju je osvojio nakon vrhunskog nastupa na preči. To je ukupno osma medalja za Hrvatsku na OI u Tokiju, a za Tina Srbića prva olimpijska medalja nakon ostvarenih sjajnih rezultata na svjetskim i europskim prvenstvima. Također, on je tek je drugi hrvatski gimnastičar, uz Filipa Udea, koji je osvojio medalju na olimpijskim igrama.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković napominje da je srebro Tina Srbića plod neumornog truda i usmjerenosti ka cilju.

– Čestitam od srca na osvojenom srebrnom olimpijskom odličju u finalu preče. Nakon fantastičnih dosadašnjih uspjeha na svjetskim prvenstvima u Montrealu i Stuttgartu, briljirali ste u impresivnom nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju i zasluženo ponijeli olimpijsko srebro. Iza ovog iznimnog uspjeha stoji neumorni trud i usmjerenost ka cilju, koji ste postigli uspinjanjem na olimpijsko postolje. Učinili ste hrvatsku gimnastiku slavnom, a sve nas u Hrvatskoj ponosnima na tom izvanrednom postignuću, kaže se u čestitki predsjednik Sabora Gordana Jandrokovića.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!