Informacije da bivši američki predsjednik Barack Obama, koji će ovaj tjedan proslaviti 60. rođendan, planira veliku zabavu sa stotinama gostiju potaknule su kritike u američkim medijima.

Prema izvješćima, bivši predsjednik planira veliku proslavu na imanju na otoku Martha’s Vineyard južno od Cape Coda u Massachusettsu, što je u javnosti izazvalo zabrinutost zbog mogućeg širenja koronavirusa.

Novinar na brifingu u Bijeloj kući jučer je postavio pitanje je li Obama s planovima za organizacijom tako velikog događaja pogrešan primjer da Covid-19 nije ozbiljna bolest. Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki istaknula je kako će planirana zabava biti “umjerena i na otvorenom”. Osim toga, dodala je i da će biti zahtjeva za testiranjem kao i drugih mjera, ali nije htjela ulaziti u detalje.

– Svakako bih vas uputila na tim koji radi za mog bivšeg šefa kako bi vam dali više pojedinosti o protokolima, dodala je Psaki. Također je istaknula da je bivši predsjednik “veliki zagovornik cijepljenja”.

Obama u srijedu puni 60 godina. Prema stranicama vijesti AXIOS, svi gosti zabave zamoljeni su da se cijepe. Pozvani navodno moraju predati i negativne rezultate testa na koronavirus koordinatoru prije događaja.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!