Najvažniji dio posla smo odradili, to je da idemo u četvrtfinale, rekao je uoči četvrtfinalne utakmice s Mađarskom pomoćni trener hrvatske vaterpolske reprezentacije Sandro Sukno. 

– Završili smo na drugom mjestu u skupini, dopala nas je Mađarska, iznimno zahtjevan protivnik, imaju ogroman napadački potencijal i glavni cilj nam je da budemo dobri u obrani, kako bi kasnije dobili sigurnost u napadu, rekao je Sukno.

Dodao je i kako su ovo Olimpijske igre i svaka utakmica iziskuje visoki napor i jako dobru predstavu za proći u polufinale.

– Nebitno nam je tko je protivnik, moramo najviše gledati sebe, pripremiti se i izvući maksimum u ovome trenutku jer više nema nikakvog razloga tempirati formu, sada se daje sve od sebe i nadam se prolasku u polufinale, poručio je Sandro Sukno.

Barakude su u skupini ostvarile tri pobjede (Kazahstan, Srbija, Crna Gora) i dva poraza (Australija, Španjolska).

Hrvatski reprezentativac Ante Vukičević je naglasio da je grupni dio iza njih i sada slijedi ono najbitnije, a to je četvrtfinalna utakmica protiv Mađara.

– Poznajemo ih jako dobro, ovo ljeto smo igrali s njima dva puta, jednom u Splitu, drugi put u Budimpešti, tako da otprilike znamo gdje su njihove najveće opasnosti, gdje su njihove mane, pripremit ćemo se odlično, ovo je najbitnija utakmica na cijelom turniru za koju smo se pripremali već četiri, pet godina i idemo dati sve od sebe, pobijediti i otići u polufinale, rekao je Vukičević.

Barakude četvrtfinale protiv Mađara igraju u srijedu u 12.50 po srednjoeuropskom vremenu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!