Oni žele čvrstu granicu na Drini, mi to ne želimo, poručio je srpski član Predsjedništva BiH nakon sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dodik je istaknuo da je Srpska posvećena izgradnji mira i da Srbiju doživljava kao garanciju miru, te da ne može računati i vjeruje u namjere koje su išle ka tome da degradiraju “naša prava”.

Srpski član Predsjedništva BiH izjavio je da je sve što radi strani faktor usmjereno prema tome da uništi identitet Srba.

“Ne možemo prihvatiti legitimitet čovjeka koji se sada predstavlja kao visoki predstavnik”, rekao je Dodik.

Dodik je dodao da je na sastanku bilo riječi o svim važnim temama.

“Razgovarali smo svim pitanjima, o ekonomskim pitanjima, sagledavali dokle smo došli”, poručio je Dodik.

Dodik je izrazio zahvalnost predsjedniku Srbije na pomoći općinama i u realizaciji projekata vrijednih više od 90 milijuna KM.

Dodik o Schmidtu: On za nas nema legitimitet

Na pitanje kako vidi to što je Schmidt naveo da je spreman za razgovor, da organizira neformalni sastanak s predstavnicima RS u OHR-u kao i da ode bilo gdje u BiH, te da neće koristiti Bonske ovlasti ako ne dođe do narušavanja teritorijalnog integriteta BiH, Dodik je odgovorio:

“Možemo na Jahorini. Doći ćemo svi mi političari iz RS da mu kažemo da možemo razgovarati s njim, kao bivšim zastupnikom njemačkog saveznog parlamenta i saveznim ministrom poljoprivrede. On je čovjek koji ima nesumnjivo veliko iskustvo, ali kao visoki predstavnik on za nas nema legitimitet”, poručio je Dodik.

Podsjećamo, na sastanku s Vučićem su bili i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i premijer Radovan Višković.

Prisutni su i premijer Srbije Ana Brnabić, predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova Nikola Selaković, ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin i ministar financija Siniša Mali.

Sastanak je održan u vili “Mir”, a po njegovom završetku planirane su izjave za novinare.

/HMS/

error: Content is protected !!