Hrvatski hrvač Ivan Huklek danas se bori za brončano odličje u kategoriji do 87 kg na Olimpijskim igrama u Tokiju. Njegova borba očekuje se iza 12 sati, a prijenos pratite na Drugom programu HTV-a.

Huklekov protivnik je Gruzijac sa srpskom putovnicom Zurabi Datunašvili koji je borbu za broncu izborio kroz repasaž. Datunašvili je ove godine na Europskom prvenstvu u Varšavi osvojio zlato, a zlatni je bio i na europskim prvenstvima 2016. i 2017., ali u kategorijama 75 kg i 80 kg.

Uspije li Huklek uzeti odličje, bila bi to prva olimpijska medalja za hrvatsko hrvanje od samostalnosti, a treća za hrvatske hrvače. Vlado Lisjak je na Olimpijskim igrama 1984. u Los Angelesu osvojio olimpijski naslov, dok je Josip Čorak bio srebrni na Igrama u Münchenu 1972.

Ivan Huklek je u srijedu ostvario pobjede protiv Amerikanca Johna Waltera Stefanowicza od 5-3 i Uzbekistanca Rustama Asakalova sa 4-1, da bi u polufinalu izgubio od Ukrajinca Žana Belenjuka sa 1-7, dok je Datunašvili nakon poraza od Belenjuka u osmini finala u srijedu, u četvrtak u repesažu svladao Alžirca Bachira Sid Azaru sa 5-1.

Datunašvili je rođen u Tbilisiju u Gruziji te je nastupao za tu zemlju do 2018. kada je promijenio državljastvo te od tada predstavlja Srbiju.

Za zlato u Tokiju borit će se Belenjuk i Mađar Viktor Lorincz.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!