Na 30. obljetnicu pogibije hrvatskih policajaca u zasjedi pobunjenih kordunaških Srba u Budačkoj Rijeci predstavnici karlovačke Policijske uprave i općine Krnjak su pred spomen obilježjem odali počast.

Prisjećajući se Mile Butine, Jože Milčića i Zlatka Škrlca, koji su prilikom obavljanja redovne službe bez povoda ubijeni u policijskom vozilu, načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić nazvao ih je nevinim žrtvama ubijenima samo zato što su bili hrvatski policajci.

Bratić se zauzeo da se i dalje njeguje kultura spomena na trojicu poginulih pripadnika PU karlovačke, a pobunu domaćih Srba, motiviranu velikosrpskim težnjama, nazvao je “tlapnjom i neostvarivim bezumljem”.

Pozvao je da se sutrašnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja proslavi kao praznik najveće pobjede hrvatske vojske i policije, kada je tek zapravo došlo do “ozbiljenja” hrvatske samostalnosti.

Bratić je istaknuo kako se treba s pijetetom sjetiti onih 15.000 ljudi koji su stradali za domovinu, oko 1800 nestalih, a među kojima je i jedan karlovački policajac.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!