U Zagreb je stigao osvajač srebrne medalje Tonči Stipanović. Tonči Stipanović osvojio je srebrno odličje u klasi Laser u Tokiju i jedini je hrvatski jedriličar s dva olimpijska odličja. Pogledajte snimku dočeka:

Po dolasku komentirao je izjavu jednog njegova prijatelja za medije, u kojoj kaže : “On je genijalan, on je vanserijski talent, ali je malo lijen!”.

– Moram saznati tko je to reka da sam lijen! – rekao je Stipanović kroz smijeh.

– Što reći, stvarno sam sretan i ponosan što stojim ispred vas s ovom medaljom. Nije bilo lako, ali stvarno smo se dobro spremali zadnjih pet godina i osjećali smo se jako dobro u Japanu. U nekim navratima nije izgledalo baš najbolje i da sam nekako sve dalje od te medalje, ali nisam se predavao. Vjerovao sam u sebe, u naš rad i nekako se na kraju sve posložilo, rekao je dodavši kako je ovaj put sreća bila na našoj strani.

– Kada sam ušao u cilj, nisam znao gdje sam, glava puca od veselja, vike, srce je kucalo od kad se digla ona zastava od tri minute sve do maloprije! – rekao je Stipanović za HRT prije polijetanja za Hrvatsku.

Na pitanje Zrinke Grancarić kako je to biti prvi hrvatski jedriličar u povijesti s dvije olimpijske medalje, Stipanović odgovara:

– Pa lijepo! Rezultat je tu za sve one koji su uz mene sve ove godine. Naravno, najviše je zaslužan trener. To što sam sada ispisao povijest možda je manje bitno, važnije je da ova medalja potakne djecu da krenu jedriti i da u budućnosti imamo još ovakvih medalja i trenutaka. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!