Glasnogovornica PUZ-a Marija Goatti kazala je kako su gostujući navijači pod pratnjom policije napustili Republiku Hrvatsku, a daljnja kriminalistička istraživanja traju. 

Jučer se oko 21.30 u zagrebačkoj Dubravi dogodila se tučnjava gostujućih i domaćih navijača. Policija je promptno reagirala te je spriječila sukob među samim navijačima i eventualne napade na policijske službenike.

Policija je uporabila sredstva prisile te se zadržala i na mjestu događaja u Dankovečkoj ulici na području zagrebačke Dubrave.

– Time su se spriječili postojeći sukobi, ali i izbijanje eventualno novih sukoba navijačkih skupina, dodala je Goatti. 

Oštećeno pet ugostiteljskih objekata i tri automobila

– Što se tiče ozlijeđenih osoba, takve informacije za sada nemamo, jer je još uvijek kriminalističko istraživanje u tijeku, dodala je.

Kada je riječ o materijalnoj šteti, oštećeno je pet ugostiteljskih objekata, od toga četiri u Dankovečkoj ulici te jedan u ulici Dubrava. Oštećena su i tri automobila, dva Golfa zagrebačkih registarskih oznaka te jedan automobil marke Audi njemačkih registarskih oznaka. 

Glasnogovornica je kazala kako je policija reagirala na vrijeme i da je spriječila veći sukob te je situaciju stavila pod kontrolu.

U sukobu je sudjelovalo oko 400 navijača, a u većem broju su bili domaći navijači, njih tristotinjak. Gostujućih navijača bilo je stotinjak.

Prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka protiv poljske Legije, Dinamo igra danas u 20 sati na maksimirskom stadionu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!