Radnica Doma zdravlja Doboj prijavljena je da je umjesto cjepiva protiv virusa korona dala cjepivo protiv sezonske gripe, priopćeno je danas iz Policijske uprave Doboj.

U priopćenju se navodi da je radnica greškom umjesto cjepiva Sinopharm pacijentu dala cjepivo protiv sezonske gripe
 
“Navedeni događaj je prijavljen našoj Upravi od strane Doma zdravlja Doboj 2. kolovoza 2021. godine i o svemu je obaviješteno nadležno Okružno javno tužiteljstvo Doboj”, dodaje se u priopćenju.
 
JZU Dom zdravlja Doboj također je potvrdio da se dogodio neželjeni događaj prilikom cjepljenja 31. srpnja ove godine.
 
“U subotu 31. srpnja radnica JZU Dom zdravlja Doboj M.P. umjesto cjepiva protiv COVID-19 proizvođača Sinopharm za osam sugrađana aplicirala je cjepivo protiv sezonske gripe VAXIGRIP. Po saznanju o neželjenom događaju, proces cijepljenja je zaustavljen, radnica M.P. udaljena je sa radnog mjesta i procesa rada”, navedeno je u priopćenju.
 
Kako se dodaje cijepljenje je nastavljeno od strane drugih radnika ustanove.
 
“U ponedjeljak 2. kolovoza u 7 sati ujutro, urgentnim dopisom o neželjenom događaju obaviješteni su Institut za javno zdravlje RS, Policijska uprava Doboj i Republička uprava za inspekcijske poslove, sektor zdravstvene inspekcije sa zahtjevom za hitno poduzimanje mjera za rješavanje ovog neželjenog događaja”, navedeno je u priopćenju.
 
Kako se dodaje, doktori medicine zaposleni u Službi obiteljske medicine, također su odmah obavijestili naše sugrađane koji su primili cjepivo protiv sezonske gripe, prilikom čega su upoznati sa djelovanjem cjepiva protiv sezonske gripe, te da ne postoji opasnost po njihove živote i zdravlje niti neke eventualne posljedice.
 
“O odgovornosti radnice u procesu cijepljenja, po okončanju istražnih radnji, izjasnit će se nadležne institucije, te do okončanja ovog postupka neće biti dodatnih priopćenja za javnost u cilju omogućavanja nesmetanog provođenja istražnih radnji”, zaključeno je u priopćenju JZU Dom zdravlja Doboj.

Izvor: Pogled.ba

error: Content is protected !!