Hrvatska kanuistica Vanesa Tot nije se uspjela plasirati u polufinale utrke kanua jednokleka C-1 200 metara sprint.

Mlada Tot je u svojoj jedinoj disciplini u kojoj je nastupila u Tokiju, utrci kanua jednokleka na 200 metara, prvo bila posljednja u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 49.280 sekundi pa se nije plasirala izravno u polufinale.

Drugu priliku imala je u četvrtfinalu kada je morala završiti na jednom od prva dva mjesta, no iako je ostvarila bolje vrijeme od 48.375 sekundi, završila je na petoj poziciji, 1.738 sekundi iza Ruskinje Irine Andrejeve, posljednje koja je prošla u polufinale.

– Prva utrka je mogla biti bolja, ali četvrtfinale sam odradila bolje i tehnički i općenito. Nećemo trener i ja biti nezadovoljni jer neki drugi sportaši nisu niti imali priliku nastupiti na Olimpijskim igrama. Ja sam na najteži mogući način došla ovdje, a nekoga sam tu i pobijedila. Čeka me Pariz za tri godine gdje ću vjerujem ostvariti i bolje rezultate. Ove godine sam osvojila dvije medalje na mlađeseniorskom europskom prvenstvu, a imam zlato sa svjetskog kupa, izjavila je 22- godišnja Brođanka, prva hrvatska kanuistica koja je nastupila na olimpijskim igrama te prva sportašica u povijesti Slavonskog Broda s nastupom na OI-ju.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!