Nakon Vanese Tot u kanuu jednokleku, polufinale Olimpijskih igara u Tokiju nije uspjela izboriti ni hrvatska kajakašica Anamaria Govorčinović u utrci na 500 metara.

Govorčinović, koja je u ponedjeljak već nastupila u kajaku jednosjedu na 200 metara, u srijedu je veslala na dionici od 500 metara. U kvalifikacijskoj skupini je zauzela peto mjesto s vremenom 1:52.015, no izravni plasman u polufinale su osigurale tri najbrže.

Novu priliku Govorčinović je imala u četvrtfinalu u kojem je s rezultatom 1:53.967 minuta bila četvrta, a treća Kanađanka, posljednja koja je osigurala polufinale, ciljem je prošla za 1:51.375.

– Nije mi baš ‘sjeo’ zaveslaj od starta. Ne kažem da bih ušla u polufinale, ali bih sigurno bila bliže curama koje su prošle dalje. U kvalifikacijama je bio jak bočni vjetar što se moglo vidjeti i po rezultatima jer su cure iz prve tri staze prolazile u polufinale. U četvrtfinalu je bio manji vjetar i nije utjecao toliko na rezultate. Sada treba napraviti plan za dalje, ali trenutačno mislim da ću nastaviti do Pariza, rekla je Govorčinović.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!