Američko liječničko udruženje (AMA) suočava se s kritikama nakon što je izdalo preporuku da se očitovanje spolnog identiteta izbaci iz rodnih listova. Stranice WebMD-a objavile su tweet kojim naglašavaju poziv liječničkog udruženja, prenosi Daily Wire.

“Zahtijevanje očitovanja spolnog identiteta može dovesti do diskriminacije i nepotrebnog opterećenja onih pojedinaca čiji se trenutni rod ne poklapa sa spolom koji je određen rođenjem. Do takve diskriminacije može doći napose pri upisivanju u škole ili sportske aktivnosti, kod usvajanja, sklapanja braka ili potražnje osobnih podataka.

Spol osobe, koji je određen rođenjem, i dalje bi se podnosio Standardnom certifikatu SAD-a isključivo za medicinske, javnozdravstvene i statističke potrebe”, stoji u objavi WebMD-a.

Na ovaj radikalno ljevičarski poziv reagirale su brojne javne osobe, politički analitičari i bivši državni službenici putem objava na društvenim mrežama.

“Hvala što nam olakšavate raspravu sa skepticima oko cjepiva. Svaki puta kad im kažem da trebaju vjerovati medicinskoj struci, mogu mi jednostavno ukazati na ovaj cirkus”, napisao je Jonathan Kay, urednik Quillettea.

Spisateljica Christina Sommers ocijenila je cijeli slučaj riječima: “Još je jedna ustanova kojoj se nekad moglo vjerovati sišla s uma”.

“Ništa neće tako potkopati povjerenje javnosti u zdravstveni savjet kao liječnički aktivizam”, napisala je politička komentatorica Rita Panahi.

Nikki Haley, bivša veleposlanica SAD-a pri UN-u: “Ovo je doslovno najsmješnija stvar koju sam ikada čula. Zaustavite to ludilo!”

Julie Gunlock, politička komentatorica: “Važno je znati da su se liječnička udruženja davnih dana preobrazila u aktivističke organizacije. To je vrlo opasno.”

Bryan Dean Wright, bivši službenik CIA-e: “Dobra vijest za muškarce mlađe od 25 godina: Nazovite osiguravajuću kuću za automobile i zahtijevajte nižu premiju jer više niste muškarci.”

Tim Pool: “Neki lijekovi imaju različit učinak kod muškaraca i žena.”

Seth Dillon iz Babylon Bee-a: “Luđaci upravljaju umobolnicom.”

Allie Beth Stuckey, politička komentatorica: “Doslovna besmislica. Rodni identitet izmišljeni je koncept bez ikakvog znanstvenog ili medicinskog sadržaja.”

Vivek Ramaswamy: “Ovo zvuči kao potpuna ludost. Postoji razlika između sprječavanja transrodne diskriminacije i samo promocije transrodnosti. Trenutno činimo ovo drugo pod krinkom onog prvog.”

Kurt Schlichter, kolumnist: “Sjetite se ovoga kad vam kažu da vjerujete stručnjacima”.

Nate Fischer: “Još smo uvijek u ranoj fazi potpunog rasapa povjerenja u institucije kojima trebamo vjerovati. Ostaje za vidjeti hoće li to rezultirati epistemološkim kaosom ili širim preporodom. Pretpostavljam da ćemo svjedočiti i jednom i drugom.”

Omri Ceren, savjetnik za nacionalnu sigurnost pri senatoru Tedu Cruzu: “Gotovo potpuna politizacija znanosti od strane progresivnih fanatika zbila se uistinu brzo, kad se sve uzme u obzir”:

Geoffrey Miller, psiholog: “Kako reći ‘Postavljamo ljevičarsku ideologiju iznad znanosti i zdravlja’, bez da se kaže ‘Postavljamo ljevičarsku ideologiju iznad znanosti i zdravlja’?”

Sohrab Ahmari iz The New York Posta: “To nije dovoljno. AMA bi trebala ustanoviti cijeli istraživački odjel koji bi se bavio demitologiziranju čitavog društveno konstruiranog mita o kromosomima. Nazovite ga Lisenkov odjel.”

Rachel Moran, feministkinja: “U čiju korist? I u službi čega? Tko dobiva, a tko gubi, ako se biološka stvarnost briše iz rodnih listova? I što se dobiva i gubi? Ovo je najozbiljniji napad na žensko dostojanstvo i autonomiju koji sam ikad vidjela.”

T. J. Moe, bivši sportaš: “Razlog zbog kojega se još uvijek bavimo ovim ideologijskim gubitnicima je stoga što ih – kada izjave nešto takvo – ne ismijemo kako i zaslužuju.”

Izvor: narod.hr/dailywire.com

error: Content is protected !!