Da se Dubrava vraća u staro normalno govori i činjenica da se danima operiraju ne-covid pacijenti

“Operiram i ja, to sam radio i prije. Možda sada ne toliko često kao u vremenu prije pandemije. Što se tiče KB Dubrave i kirurškog dijela, mi radimo kao i svakog ljeta u kirurškom programu”, kazao je ravnatelj KB Dubrava Ivica Lukšić.

Kao instrumentarka sestra Dijana Ileković radi 30 godina. Kaže, sretna je jer ponovno vidi pacijente kada dolazi na posao.

“Otvaranjem vrata i ponovni početak rada je veliko zadovoljstvo i s nestrpljenjem čekamo da se vratimo u stari ustaljeni ritam, jer smo shvatili da se ponovno vraća život u našu bolnicu”, kazala je.

Povratak u ustaljeni ritam je otvaranje hitnog prijema koji će se dogoditi sutra. Nakon godinu i pol ujutro će ovdje prvi hitni pacijenti.

“Za sutra je sve apsolutno spremno za adekvatan i kvalitetan prijem naših pacijenata. Sam upis pacijenata je na šalteru gdje se riješi administrativni dio, nakon toga pacijent ide na samu trijažu gdje se određuje znači kategorija hitnosti prijema pacijenta”, kazala je za RTL Sanja Krišto, v.d. glavne sestre Hitnog kirurškog prijema u KB Dubrava.

KB Dubravi gravitira 350 000 pacijenata. Dok je bila isključivo za covid – sve hitne pacijente primale su druge zagrebačke bolnice. Ovo je rasterećenje i za njih.

“U njoj pacijenti čekaju određene pretrage, nalaze. Spojeni su na monitoring gdje se prate sve vitalne funkcije. I čekamo dalje hoće li biti primljeni u bolnici ili će biti poslan kući”, kazala je.

U KB Dubravi imaju spreman i dio za koje se sumnja da su covid pozitivni. Na jesen se nadaju da neće biti samo covid bolnica, jer su s njima i drugi prošli obuku, ako bude potrebe – pacijente bi mogle primati i druge bolnice.

“I KBC Zagreb naša najveća ustanova oformila je svoj COVID odjel, imaju svoju intenzivnu jedinicu, tako da vjerujem da nas čeka mirnija jesen uz redoviti rad”, kazao je Lukšić. Dodao je i da se nada da neće biti potrebe da ponovno prolaze ono što su prošli.

U najgorim danima bilo je u funkciji i sedam jedinica intenzivnog liječenja. U bolnici su sada samo četiri covid pacijenta.

Izvor: narod.hr/rtl.vijesti.hr

error: Content is protected !!