SDSS-ova Anja Šimpraga na svom je Faceobook profilu objavila fotografiju izbjeglica iz Knina 1995., među kojima je bila i ona. Fotografiju je popratila komentarom “Da nikad ne doživite kolonu, da nikad ne napustite svoje ognjište”.

Šimpragi je odgovorio komunikacijski stručnjak s Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Govorničke akademije Demosten Kristijan Sedak.

“Da nikada vi ili vaši ne protjerate nevine, ubijate civile, da vas ne zavedu slatki beogradski snovi, da nikada ne provodite neprijateljsku, agresorsku politiku prema državi u kojoj živite, da nikada ne pomislite da je u balvanima rješenje…”, napisao je Sedak.

Podsjetimo, Anja Šimpraga je saborska zastupnica SDSS-a, stranke koja zastupa interese srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj. Njoj je mjesto u Saboru ustupio Boris Milošević koji je preuzeo dužnost potpredsjednika u Vladi Andreja Plenkovića.

Šimpraga je i prošle godine iznosila „sjećanja jedne djevojčice iz kolone“ rekavši da “posljednjih dana svi pričaju o Oluji bez obzira koliko o tome doista znaju, jesu li proživjeli te ratne strahote ili su ih tek promatrali“. Opisivala je kako je „nebo promijenilo boju, a sparina otežavala disanje“.

Na njezine opise tada joj je odgovorio, između ostalih, i Trpimir Goluža, ginekolog i nekadašnji predsjednik Hrvatske liječničke komore.

“Uvažena saborska zastupnice, žalite za „ukradenim djetinjstvom“ i pozivate nas „da ne dozvolimo da se više niti jednom djetetu ne ukrade pravo na djetinjstvo i pravo na sreću“. Vaše djetinjstvo ukrali su Vaši sunarodnjaci, vodeći „hrvatski krajišnici“: Milan Babić, Goran Hadžić i Mile Martić. Taj tercet osuđenih ratnih zločinaca, potpomognut srpskim snagama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i pogotovo Srbije, slijepo je provodio bezumnu velikosrpsku politiku osmišljenu i dirigiranu iz Beograda. Ta politika slomila se preko Vaših leđa i nagnala Vas na napuštanje Hrvatske. Ona je razlog promjene boje neba i sparine koja Vam je, 4. kolovoza 1995., otežavala disanje. Ipak, vratili ste se…”

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!