– Bila je to izuzetno zahtjevna utakmica, no osjetili smo da smo bolja momčad, kazao je Dinamov trener Damir Krznar nakon 1-1 protiv poljske Legije u prvom susretu 3. pretkola nogometne Lige prvaka.

– Strpljivom igrom smo došli do vodstva, šteta što to nismo pretvorili u nešto više. Imali smo nekoliko situacija za 2-0, međutim Legija je uputila jedan udarac i izjednačila, rekao je Krznar.

Dodao je kako je lijepo psihološki otići na gostovanje s pobjedom, ali i dodao.

– S 1-0 ili s 1-1, mi bi u Varšavu išli s istim imperativom pobjede, tako ćemo se i postaviti u uzvratu.

Istaknuo je kako je Legia u prvom poluvrijeme stajala u bloku, no promjenama u poluvremenu “Modri” su pomaknuli svoje linije prema naprijed.

– To nam je pomoglo u tranziciji i pritisku.

Činjenica kako pogodak u gostima više ne predstavlja prednost pomoći će Dinamu u uzvratu

– To što više nema gola u gostima sada svima dozvoljava napadačkiju igru, to je dobitak za nogomet, kazao je.

– Znali smo da će biti teška utakmica, radi se o kvalitetnoj ekipi. Mi smo imali svoje trenutke, oni su imali svoje. Ovako tešku utakmicu očekujemo i u uzvratu, dodao je Luka Ivanušec.

– U jednom trenutku kao da smo pali sa snagom, previše smo se povukli, ali to je normalno. Iza nas je puno utakmica, a i ovakvo je vrijeme. Za uzvrat ćemo se spremiti još bolje i bit ćemo bolji, kazao je.

Dinamo ovoga vikenda neće imati obveza u Prvoj HNL jer je odgodio utakmicu protiv Istre 1961. Dinamo je s Istrom trebao igrati 7. kolovoza, no taj susret je odgođen na zahtjev hrvatskog prvaka jer samo tri dana kasnije ‘Modre’ čeka uzvratni susret protiv Legije.

– Sigurno će nam dobro doći što smo odgodili utakmicu. Imat ćemo sedam dana za pripremu i sigurno ćemo biti svježiji i poletniji, poručio je Ivanušec.

Danac Rasmus Lauritsen nije skrivao razočaranje konačnim rezultatom utakmice.

– Razočaran sam jer smo bili bolji, vodili smo 1-0, bili smo blizu drugog gola, a onda su oni izjednačili. Zaslužili smo više, kazao je danski stoper.

– Sada se moramo dobro odmoriti i analizirati utakmicu. Vjerujem da ćemo u uzvratu biti još bolji, već smo pokazali da možemo dobiti dobre momčadi u gostima, dodao je.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!