I dalje se pogoršava epidemiološka slika u našoj zemlji. U dva dana imamo 1010 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Proteklog smo dana imali 486 novozaraženih,  a umrle su  su još tri osobe. Dan ranije imali smo 524 novozaraženih i također su preminule tri ossobe.

I pritisak na bolnice sve je veći – u njima su sada 244 pacijenta, od kojih je 25 na respiratoru. Na novoj koronakarti Europske unije hrvatska obala i dalje je narančasta, kao i Grad Zagreb, no od jučer je narančast i sjever zemlje, dok je dio središnje Hrvatske i Slavonije ostao zelen. Sada je od 21 županije zeleno ostalo samo osam.

Ministar zdravstva Vili Beroš upozorio je da broj zaraženih raste peti tjedan zaredom te da svjedočimo – epidemiji necijepljenih. Ističe da od 254 osobe preminule u posljednjih mjesec i pol njih 80% nije bilo cijepljeno.

Novi podaci o broju zaraženih koronavirusom:

● Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata je 8 novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

● U Virovitičko-podravskoj županiji među kod četiri osobe detektiran je virus SARS-CoV-2. 

● U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

● Na području Koprivničko-križevačke županije u protekla 24 data potvrđeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom.

● U Primorsko-goranskoj županiji zaraženo novih 12 osoba.

● U Požeško-slavonskoj županiji pet je novozaraženih.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo priopćio je kako je cijepljeno 41,69% ukupnog stanovništva odnosno 50,10% odraslog stanovništva.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!