Kroz ovotjednu emisiju „Riječju Božjom kroz život“ vodio nas je humački župnik fra Ljubo Kurtović.

„Jedna je od značajki Evanđelja, da ne opravdava ljudske slabosti i ne uljepšava događaje, koji bi mogli ostaviti neugodan dojam. Isus evanđelje očito nije poslao na tečaj za pridobivanje čitalaca. Pred nama su prirodni, nepatvoreni, predstavljeni ljudi, kakvi su bili i govore nam događaje, kako su se odvijali.

Nekoliko posljednjih nedjelja slušali smo Isusove nagovještaje o kruhu Njegova tijela. Nazočnima je taj govor bio odvratan, mrmljali su i nezadovoljni odlazili. Isus se okrenuo apostolima s izazovom: Hoćete li i vi otići? Skupinu je iz neprilike izvukao Šimun.

U ime svih je odlučno priznao: Kome ćemo ići? I mi se dandanas s mnogim suvremenicima pitamo, kome ćemo ići? Kome da idemo po ključ za ulaz u novo desetljeće, koje barem ne bi smjelo biti lošije, iako je malo nade, da bi bilo bolje od sadašnjega.

Vjerovali smo u napredak, predali se zamamnosti tehnike, zaklinjali se na znanost, uveličavali humanizam, dizali zastave bratstva i slobode, klicali gesla jednakosti.

U razvoj svijeta i nastojanja, da bi nam život bio ljepši, uloženi su veličanstveni tjelesni i duhovni napori najboljih sinova i kćeri ljudskog društva. Za bolji svijet potekle su rijeke znoja, i bilo je proliveno more ljudske krvi.

Mi kršćani smo sve više uvjereni, da Isus sa svojom evanđeoskom porukom, s potpunim žrtvovanjem samoga sebe, s odlučnim odbacivanjem nasilja, s potpunim opraštanjem neprijateljima i dostojanstvenom pobjedom nad smrću daje čovječanstvu više nego svi učenjaci svojim kolegama, svi humanisti svojim slavopjevima, svi tehničari svojim izumima i svi vojskovođe svojim oružjem. Zato, jer pred sve ostalo stavlja nedodirljivu unutarnju vrijednost čovjekove osobnosti, stvorene od Oca i oblikovane po Božjoj slici.

Kome ćemo ići?

Onome, koji nam govori riječi vječnoga života“,

kazao je fra Ljubo u uvodu emisije.

Poslušajte čitavu emisiju:

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!