Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović u susret 22. izdanja Mediteran Film Festivala u Širokom Brijegu, razgovarao je danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s Robertom Bubalom, jednim od osnivača i producentom Mediteran film festivala, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Bubalo je ovom prilikom prezentirao Čoviću snažan program ovogodišnjeg filmskog izdanja. Projekcijom dokumentarnog filma “Lovci na tartufe” Michaela Dwecka i Gregoryja Kershawa, u srijedu 25. kolovoza u 21 sat, otvorit će se 22. izdanje Mediteran Film Festivala u Širokom Brijegu.

O najboljima na MFF-u odlučuje međunarodni žiri u dvije kategorije – za odabir najboljeg dugometražnog filma i najboljeg kratkog filma. Pored šesteročlanog žirija, koji će 28. kolovoza u 21 sat, izabrati pobjednike 22. Mediteran Film Festivala i dodijeliti MFF Grand prix i MFF Best Short, tradicionalno treću nagradu svojim glasovima dodjeljuje publika, istaknuo je producent Robert Bubalo.

Osim potpore, Čović je istaknuo kako ovaj projekt afirmativno utječe na kulturu i umjetnost te podiže razvoj kulturnih događaja u BiH. Uz odličan program, ovaj festival svake godine prikaže i najviše umjetničke i tehničke vrijednosti te odlično radi na promidžbi filmske kulture. Razvoj filmske kulture i umjetnosti općenito u Bosni i Hercegovini svima nam mora biti prioritet, zaključio je Čović.

/HMS/

error: Content is protected !!