Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija jučer se vratila iz Istanbula, s trećeg pripremnog prijateljskog ogleda, ovoga puta protiv turske izabrane vrste.

Nakon tri meča s Bugarima, gdje su hrvatski reprezentativci polučili dvije pobjede i jedan neriješen ishod te ogleda sa Slovencima, uz jedan egal i dva poraza, uslijedile su i dvije utakmice s Turcima. Obje odigrane u pet setova, i obje na kraju završile s 3:2 za domaćine. No, rezultat je u ovom slučaju najmanje važan.

– Dobro smo igrali, i to je najvažnije. Čak smo možda u prvom susretu i mi mogli slaviti, jer smo vodili s 2-1 u setovima, no bilo je to nakon dugotrajnog puta pa nas je malo umor savladao na kraju. Općenito nam nedostaje malo svježine, jer smo dugo već na pripremama, mjesec i pol dana, puno treniramo i osjeća se taj lagani zamor. Ali, obzirom na studiozan rad izbornika Emanuelea Zaninija ne dvojim da sada, nakon ovih pripremnih susreta i pred početak Europskog prvenstva koje za nas starta susretom protiv Njemačke u Talinu 3. rujna, neće poraditi na našoj svježini, rekao je  203 cm visoki 27-godišnji korektor Leo Andrić.
Leo, kao i svi ostali reprezentativci, ističe dobar rad na pripremama koji se vidi i u odrađenim prijateljskim utakmicama.

– Lijepo igramo, jako sam zadovoljan. Momčad odlično izgleda i puni samopouzdanja idemo na EP. Ima tu još nekih pogrešaka, dogode se ‘crne rupe’ u pojedinom setu, ali sve manje i sve rjeđe. U svakom slučaju, vjerujem da ćemo biti potpuno spremni i odmorni za početak EP, ističe.

Europsko prvenstvo bit će iscrpljujuće, jer im je ždrijeb namijenio tri susreta u prva tri dana, redom Njemačka, Latvija i olimpijski prvak Francuska.

– Težak raspored, no tako je kako je, pripremamo se za to. I kad je već tako ispalo, onda je dobro da su favoriti skupine i jedan od pretendenata na medalju Francuzi treći dan, uoči dana odmora. Mislim da bi mi mogli na ovom EP napraviti dobar rezultat, u svakom slučaju, otići u drugi krug, najmanje u osminu finala, rekao je Leo koji je slobodan dan iskoristio za ishođenje ruske vize jer je slijedeće sezone potpisao za jaki Nizhny Novgorod, za koji već 19. rujna ima premijeru u ruskom Kupu.

Izbornik Zanini je prije puta u Istanbul odredio putnike za EP, 14 igrača. Kao posljednji otpao je primač-pucač Marino Marelić.

Organizatori igre: Bernard Bakonji i Tsimafei Zhukouski

Dijagonale: Leo Andrić i Ivan Raič

Primači-pucači: Marko Sedlaček, Filip Šestan, Tino Hanžić i Ivan Zeljković

Srednji blokeri: Sandro Dukić, Kruno Nikačević, Dominik Brčić i Tomislav Mitrašinović

Liberi: Sven Šarčević i Hrvoje Pervan

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!