U prvom susretu petog dana natjecanja u skupini C EuroVolley 2021 koje se igra u Zadru reprezentacija Italije, koja se nedavno vratila iz Japana s Olimpijskih igara, pobijedila je Slovačku s 3-1.

Treći je set pomalo neočekivano, ali potpuno zasluženo pripao vrlo hrabroj ekipi Slovačke koja nije respektirala favorizirane Talijanke s 27:25. U prvom i drugom Italija je slavila s 25:19 i 25:18, u četvrtom je bilo 25:17.

Hrvatska je za sada jedina reprezentacija u skupini koja je sve svoje susrete, njih tri, riješila s maksimalnih 3:0 u svoju korist. Slovakinjama je ovo pak bio treći poraz za redom, pa će svoj eventualni put u drugi krug i osminu finala EP potražiti u susretima sa Švicarskom i Bjelorusijom.

Italija je imala neobično puno neforsiranih pogrešaka u ovom meču, čak 32, prema 25 Slovačke, što potvrđuje njihovu nedovoljnu koncentriranost u ovom susretu.

U susretu Švicarske i Bjelorusije, nakon dva poraza u startu, protiv lidera Hrvatske i Italije, Bjelorusija je definitivno morala pobijediti ne bi li zadržala nadu u odlazak u drugi krug i osminu finala. Favoriti u ovom susretu, od početka su krenule silovito i nakon uvodnih 25:23 u prvom setu ostala dva su riješile puno lakše, ostavivši Švicarke na 15 poena, za konačnih 3-0. Bjeloruskinje su u ovom susretu imale 9 poena direktnim as servisima, te 9 blokom, dok su Švicarke u tom segmentu imale tek po poen.

U skupini C Hrvatska iduću utakmicu igra protiv Mađarske, sutra 24. kolovoza u 17 sati te Italije 25. kolovoza u 21 sat.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!