Preminuo je bubnjar The Rolling Stonesa Charlie Watts. Watts je napunio 80 godina u lipnju. Vijest je objavio Wattsov publicist Bernard Doherty. Dodao je i kako je umro u miru u bolnici u Londonu u krugu obitelji.

Watts je 2004. prebolio rak grla. Bio je član Stonesa od siječnja 1963. kada se pridružio Sir Micku, Keithu Richardsu i Brianu Jonesu u njihovoj novoj grupi. 

Watts, džezer koji je postao rock zvijezda, pomogao im je da uz Beatlese budu bend koji je šezdesetih rock ‘n’ roll najviše približio masama klasicima poput (I Can’t Get No) Satisfaction’, ‘Jumpin’ Jack Flash’ i ‘Sympathy for the Devil’.

Članovi Beatlesa Paul McCartney i Ringo Starr među prvima su odali počast Wattsu. Paul ga je opisao kao ‘divnog momka’ i ‘fantastičnog bubnjara, postojanog poput stijene’.

‘Bože blagoslovi Charlieja Wattsa, nedostajat ćeš nam čovječe’, napisao je bubnjar fantastične četvorke Ringo na Twitteru. 

Elton John oglasio se na Twitteru: ‘Jako tužan dan. Charlie Watts bio je vrhunski bubnjar. S najviše stila među muškarcima i tako sjajno društvo’. 

Brian Wilson iz Beach Boysa rekao je da je ‘šokiran’ viješću o smrti Wattsa kojega je opisao kao ‘sjajnog bubnjara’. 

Frontmen grupe The Who Roger Daltrey rekao je da je Watts bio ‘savršen džentlmen, nepogrešiv u načinu odijevanja i za bubnjevima’.

Izvor:muzika.hr

error: Content is protected !!