Ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Srebrenka Golić izjavila je danas da gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković koristi svaku priliku da joj prijeti da će, kad više ne bude na toj funkciji, završiti u zatvoru.

Služeći se pri tom bezočnim lažima i pokazujući već poslovično neznanje, koje pokušava sakriti vikom. Srećom, građani su već prepoznali koliko se praznine i opsjene krije iza njegovih velikih gromoglasno izgovorenih riječi. Draško Stanivuković laže, beskrupulozno, drsko laže – poručila je Golićeva.

Ona kaže da se gradonačelnik ponaša kao da je Banjaluka njegova tabla za društvenu igru Monopol, smatrajući da može i smije graditi i rušiti po svom nahođenju.

Golić je citirala današnju Stanivukovićevu izjavu u kojoj kaže da će “kajak srušiti kad mu klikne“.

– Sramota je da gradonačelnik najvećeg grada u Srpskoj otvoreno, pred kamerama, priznaje da radi kako mu „klikne“, a ne po zakonu, a tragično je da o tome što radi i govori nema ama baš nikakvog znanja. Gospodine Stanivukoviću, kad ste toliko sigurni u ispravnost svojih rješenja, zašto čekate listopad da vam klikne da srušite „kajak“, zašto odugovlačite, od prošle godine se čeka da Vama „klikne“ – upitala je Golić.

Ona kaže da je Stanivuković preuzeo ulogu i tužitelja i sudca, podižete tužbe i donosi presude po vlastitom nahođenju. Za takvu ulogu, kaže Golić, treba specifično znanje koje se dobija završenim pravnim fakultetom, položenim pravosudnim ispitom, a onda dugogodišnjim studioznim učenjem i radom, a ne praznim pričama “vječitog” studenta.

– Gospodine gradonačelniče, to što i kako Vi radite, u krivičnom zakonu se zove samovlašće! Vi konstantno vršite pritisak na svoje podređene, koji više ne rade po zakonu već kako vama „klikne“, vršite pritisak na Ministarstvo da donosi nezakonita rješenja – navodi Golić.

Predugo bi, ističe ona, trajalo da se pobroje sve nezakonite radnje koje je Stanivuković izvršio od kako je preuzeo vlast. Od njegove vladavine, dodaje Golić, jedino pozitivno je što su građani za relativno kratko vrijeme shvatili da on nije netko tko će donijeti promjene i što će upravo oni koji su od njega mnogo očekivali spriječiti da ikad postane dio republičke vlasti.

– Učinite nešto za sebe, učite, proučite zakone, naučite sustav uprave, ne dozvolite da vas građani zapamte kao neznalicu koji je mnogo htio, mnogo započeo, ali nije znao – poručila je Golić, piše Srpskainfo.

/HMS/

error: Content is protected !!