Goran Tomić, trener Rijeke govorio je:

– Odradili smo izvanrednu utakmicu i zasluženo smo pobijedili, nismo Hajduku dopustili praktično ništa, a imali smo i velike šanse osim golova. Jako dobro smo skautirali Hajduka i zaštopali im glavne igrače i poluge igre. MI smo bili okomiti i ubitačni. U drugom poluvremenu smo imali isti plan, ali ali ne možeš stalno isto igrati, padne koncentracija, digne se i protivnik, Hajduk nas je stisnuo, zakuhalo se… Ali, uglavnom možete primiti gol iz prekida, samo slučajno ako ste sve dobro pripremili. Zadovoljan sam – rekao je Tomić u jednom dahu.

Kako ste vratili momčad nakon četvrtka i poraza u Europi, pobijedili ste umor? 

– Umor je samo u glavama, to jednostavno ne postoji, to sam rekao igračima i znali su koliko je bitna svima ova utakmica, da pruže sve od sebe. Istina, sad će nam pauza dobro doći.

Pomogao vam je i Gustafsson s uvođenjem Dellove?

– Lovrencsics je sigurno kvalitetan igrač, ali nije prevagnuo taj detalj, njegov izlazak. Mi smo jednostavno bili bolji večeras.

Može li ova Rijeka kandidirat za prvaka?

– Ja nisam tip od velikih obećanja, pokazao sam samo da možemo igrati sa svima i protiv svih i to na njihovom terenu na pobjedu. To možemo. A dalje ćemo vidjeti.

Ambicije vaše kakve su i kako ste vidjeli Hajduka?

– Ambicije su Rijeke uvijek visoke… A Hajduk? Složili su super ekipu, imaju vrsne individualce, ali mi smo napravili odličan skauting i parirali smo im. U tome je bio ključ večeras po mom mišljenju.

Raspored vam je dobar? Prošli ste već sva tri najteža gostovanja?

– Ne obazirem se na raspored, stvarno.

Imali ste stalno igrača viška u sredini? Je li to presudilo? Vaša trojica na Hajdukovu dvojicu?

– Pa, to nam je bila ideja, bravo… Dosta smo ih proučili i u sredini imali igrača više. Spriječili smo im sredinu i to je jako dobro funkcioniralo – Tomić je otkrio karte nakon pobjede.

PIŠE SLAVEN ALFIREVIĆ/slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!