Pobjednik natječaj za najbolji tekst za monodramu, raspisan u sklopu Prvog regionalnog festival monodrame “inBox” , je tekst bh autora Vahida Durakovića pod nazivom “Prodavnica budućnosti”.

Drugo mjesto i posebnu pohvalu žirija osvojila je monodrama “Domaći vetar”, Stamena Milovanovića iz Srbije, a treće mjesto dijele monodrame Nedžiba Smajlovića iz BiH “Koromanov sin” te “Kraj je tek početak”, Ljubice Perović iz Srbije.

Iako je na konferenciji za novinare održanoj u veljači ove godine najavljeno kako će na natječaju za najbolji tekst za monodramu biti odabran samo jedan najbolji tekst, ipak je odlučeno da će se uručiti dodatna priznanja za drugo i treće mjesto. Odluka je to koju je donio žiri u sastavu Maja Simonović i Dragan Komadina, a na čelu s predsjednikom Josipom Mlakićem.

Inače, na spomenuti natječaj je pristiglo više od pedeset radova iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Udruženja kazalište mladih “Korifej”.

Direktorica Regionalnog festivala monodrame “inBox” Anela Križanac izrazila je zadovoljstvo interesom autora iz zemalja regije za “inBox” i natječaj u sklopu festival.

“Ovo je samo potvrda ideje ovoga festivala koja ističe kako je potrebno motivirati i poticati autore koji žele stvarati nove tekstove i time obogaćivati književnu baštinu naših prostora. Ovaj natječaj im je upravo to i omogućio”, istaknula je Križanac.

Pobjednik natječaja će na zatvaranju festivala 19. rujna dobiti novčanu nagradu u iznosu od 1000 KM, statuu “inBox” festivala te praizvedbu pobjedničkoga teksta na sljedećem festival.

/FENA/HMS/

error: Content is protected !!