U Mostaru bi mogao biti zabranjen rad nedjeljom, ukoliko se u Gradskom vijeću digne dovoljno ruku za amandman kojeg će, kako se doznaje, na sjednici u utorak predložiti vijećnici HDZ-a BiH.

Naime, na sjednici će se pred vijećnicima naći “Odluka o dopuni Odluke o radnom vremenu pravnih i fizičkih osoba iz oblasti trgovine i ugostiteljstva na području Grada Mostara”, piše Bljesak.info.

Tako se ”za ugostiteljske objekte koji posluju unutar grupe Restorani – tipa objekti brze prehrane -fastfood-ovi, izuzetno dozvoljava priprema, prodaja i dostava hrane i pića u razdoblju od 24:00 sata do 3:00 sata uz zabranu konzumacije i usluživanja hrane i pića unutar objekata, kao i na površini koja pripada objektu”.

No, na ovu odluku će, kako se doznaje, biti uložen amandman kojim se briše ”zabrana konzumacije i usluživanja hrane i pića”.

Bit će predložen i amandman o zabrani rada nedjeljom, blagdanima te neradnim danima pravnim i fizičkim osobama.

Prema prijedlogu HDZ-a BiH, od ovoga bi bile izuzete trgovine koje se bave proizvodnjom i prodajom pekarskih proizvoda od 7-10 sati, tržnicama od 7-12 sati , trgovinama koje se bave isključivo prodajom suvenira 8-22 sati, ljekarnama po rasporedu dežurstva te benzinskim crpkama, prenosi Bljesak.info.

U svojem obrazloženju Klub HDZ-a BiH navodi kako amandmani imaju za cilj zaštitu prava radnika te da podaci iz drugih županija gdje je na snazi ovaj zakon nije došlo do pada prometa zbog zabrane rada nedjeljom.

/HMS/

error: Content is protected !!