Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu u Moskvi protiv Rusije igra prvu od triju rujanskih kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Bit će to povratak Vatrenih na stadion Lužniki, mjesto na kojem su 2018. postali svjetski doprvaci, ali i veliki izazov za Dalića i njegove igrače, kojima zbog ozljede aduktora neće moći pomoći najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić.

Izbornik je istaknuo da je Rusija danas posve drukčija momčad:

– Novi izbornik Karpin donio je novu energiju i drukčiji sustav igre, to je pokazao i njegov popis igrača za rujanske akcije. Njegova će momčad biti agresivna, pokušati raditi visoki presing i igrati nogomet. Za obje reprezentacije utakmica će biti vrlo zahtjevna, naš protivnik bit će agresivan i kompaktan, pun energije, rekao je izbornik, a prenosi Hrvatski nogometni savez.

Istaknuo je najveći hrvatski problem:

– Nama je najveći problem činjenica da smo prije utakmice imali samo jedan zajednički trening, ali vjerujem u naše igrače, jer svi igraju u svojim klubovima i svi su u formi. Ove tri utakmice su najteži dio ovog ciklusa, najprije smo usmjereni na Rusiju, a poslije ćemo razmišljati o Slovačkoj i Sloveniji. Iskreno, Rusija nam je najveći konkurent za prvo mjesto u skupini. Sutrašnja utakmica neće biti presudna, ali treba skupljati bodove i za to imamo priliku već sutra. U mom stožeru su ljudi koji su vezani uz Rusiju, ĆorlukaOlić i Pletikosa. Puno smo proučavali igru Rusije i uvjeren sam da smo spremni. Očekuje nas posebna utakmica, kolegi Karpinu prva kao izborniku, siguran sam da će motivirati momčad i da će nam biti teško. Objema reprezentacijama trebaju bodovi, znamo da nemamo pravo na kalkulacije.

Važan čovjek, posebno zbog izostanka Modrića, bit će novi igrač West Hama, a donedavno najbolji igrač moskovskog CSKA Nikola Vlašić.

– Nikola se jučer priključio, znam da je bio zaokupljen transferom, sad je tu situaciju riješio i spreman je za utakmicu. Neće mu biti lako, igra u Rusiji, u Moskvi, pred navijačima koji su ga gledali nekoliko godina u dresu CSKA, ali uvjeren sam da će biti pun motiva.

Prisjetio se izbornik SP-a 2018. i lijepih sjećanja iz Rusije:

– Lijepo se sjetiti Rusije i 2018. godine, ali ne možemo živjeti od prošlosti, čekaju nas novi izazovi. Hrvatska nije onakva kakva je bila 2018., gradimo novu momčad, a vjerujem da ćemo opet biti uspješni. Izostanak Modrića? Naš će posao biti znatno teži bez Luke, to je za nas veliki hendikep, ali moramo se priviknuti da neće biti s nama. Može ga zamijeniti samo momčad, pritom stariji igrači moraju preuzeti odgovornost.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!