Mladi hrvatski reprezentativci Bartol Franjić i David Čolina krenuli su u novi kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo. U prvoj rujanskoj utakmici u Velikoj Gorici ugostit će Azerbajdžan.

– Posebni je osjećaj uvijek igrati za reprezentaciju, posebno kad su kvalifikacije. Mislim da se dosta igrača promijenilo, došlo je novih igrača. Nadam se da ćemo spremno dočekati ovu prvu utakmicu. Većina nas se zna i otprije. Došli su neki novi dečki koje smo upoznali naravno prvog dana i mislim da ćemo se kroz trening još bolje upoznati, rekao je Franjić. 

– Osjećam se dobro, naravno na zadnjem veznom se osjećam najbolje, nekako najbolje ispunjavam te zadatke, ali koju god poziciju budem igrao moram ispuniti sve zadatke koje je trener pred mene stavio i nadam se da to dobro ispunjavam do sad. Gode mi usporedbe s Gvardiolom, dobri smo prijatelji i daje mi ponekad i savjete, i to mi je poticaj za daljnji rad. 

Utakmica s Azerbajdžanom na rasporedu je 2. rujna u Velikoj Gorici, a gostovanje u Finskoj je 7. rujna. 

– Azerbajdžanu treba pokazati poštovanje, ali mi se trebamo postaviti kao favoriti i ići po pobjedu. Želimo obje pobjede na početku kvalifikacija, s pet dana odmora poslije Azerbajdžana spremni ćemo ići i u Finsku, dodao je Franjić.

Čolina je istaknuo kako je izvrstan osjećaj dobiti poziv za reprezentaciju.

– Tu sam već dugi niz godina, što potvrđuje da dobro radim i da dajem svoj maksimum. Sada sam jedan od starijih, konkurencija je sve jača, a na izborniku je odluka. Dobra smo klapa i nadam se da ćemo to pokazati na terenu. Izbornik nam je pripremio analizu Azerbajdžana, nisu loša momčad, ali na kraju će se sve pitati nas. Na papiru smo kvalitetniji.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!