Papa Franjo otkrio je kako je prilikom nedavne operacije crijeva zamalo izgubio život, dodajući kako je poglavar Katoličke crkve odbacio bilo kakvu mogućnost da podnese ostavku na dužnost kao što je to učinio njegov prethodnik Benedikt XVI.

U razgovoru za španjolsku radio postaju “COPE” papa (84) rekao je da mu je medicinsko osoblje spasilo život.

“Bio je to medicinski tehničar, čovjek s toliko iskustva. Ovo je drugi put da su mi oni spasili život. Prvi put to se dogodilo 1957. u Argentini”, rekao je prisjećajući se operacije crijeva na koju je bio primoran da ode početkom srpnja.

Medicinska sestra koja je kasnih pedesetih godina prošlog stoljeća brinula o njemu odlučila je da mu udvostruči dozu antibiotika koje su liječnici prepisali zbog teške upale pluća i nakon operacije u kojoj su morali da mu uklone dio desnog plućnog krila.

Franjo se sada opet suočio sa zdravstvenim problemima i to u području crijeva, što je relativno uobičajeno kod osoba starijih od 80 godina. Deset dana oporavljao se u rimskoj bolnici od operacije kojom mu je uklonjen veliki dio debelog crijeva.

On je za špajolski “COPE” rekao kako boluje i od išijasa, a komentirao je i špekulacije da bi zbog godina ili narušenog zdravlja mogao da se povuče sa dužnosti. Čini se kako to neće biti njegov izbor, za razliku od Benedikta koji je bio prvi papa u 600 godina koji je napustio tu dužnost nakon Grgura XII. koji je to učinio 1415.

“Kad god je papa bolestan, krene povjetarac ili uragan špekulacija o konklavi”, rekao je Franja u intervjuu, aludirajući na tajni izbor katoličkih poglavara.

Kako piše “Telegraf”, nema nikakvih znakova da papa namerava da se povuče. Štoviše, već je najavio posjete Mađarskoj i Slovačkoj idućeg mjeseca, a nada se i da će uspjeti da dogovori pastoralne pohode u Grčkoj i Cipru kao i da će sudjelovati na konferenciji o klimatskim promjenama koja će u studenom biti održana u Škotskoj.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!