Olabiran Blessing Muyiwa (22), poznatiji kao Benito, novi je igrač Gorice, objavio je velikogorički prvoligaš.

Benito je u Goricu došao na posudbu iz kijevskog Dinama do kraja sezone i na raspolaganju treneru Krunoslavu Renduliću bit će već u susretu s Hrvatskim dragovoljcem 10. rujna kada se nastavlja 1. HNL nakon reprezentativne pauze. Možda zaigra već ove subote u prijateljskom ogledu protiv Kustošije.

– Jako sam sretan i zadovoljan što sam konačno ovdje. HNK Gorica zaista me željela i zato sam posebno sretan što sam postao dio ove sportske obitelji. Nadam se da ćemo zajedno biti uspješni, da ćemo pobjeđivati i zajedno se veseliti, rekao je Benito koji je zadovoljan konačnim ishodom dugotrajnih pregovora. 

– Da, bilo je stvarno teško i dugotrajno sve to skupa. Nakon što sam doznao za interes Gorice, morao sam razgovarati s klubom i svojim zastupnicima, tražili smo način kako ćemo svi biti zadovoljni. Na kraju smo ga pronašli i evo me, došao sam u klub koji me toliko želio, rekao je novi igrač Gorice. 

– Igrao sam u nekoliko klubova, u prvoj i drugoj ruskoj ligi, zatim i u Bjelorusiji, Uzbekistanu i Moldaviji. Nemam previše godina, ali skupio sam već dosta iskustva kroz sve te klubove i nadam se da ću i na taj način pomoći Gorici. Vjerujem da ću uživati ovdje. Gorica igra jako lijep nogomet i drago mi je što ću biti dio toga, rekao je Benito, koji će na dresu nositi broj 22.

–  Volim duple brojeve! Kad biram broj u novom klubu, krenem od 11, pa ako nije slobodan idem na 22, pa 33, pa 44… Bitno da je dupli broj. U Dinamu sam nosio 77 jer je sve prije toga bilo zauzeto. Zašto? Uvijek razmišljam, što god ideš učiniti, učini to duplo, daj duplo više nego što možeš. Eto, to je priča o broju, otkrio je Benito. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!