U derbiju prvog kola Lige prvaka Bayern je na Nou Campu slomio Barcelonu s 0:3 golovima Thomasa Muellera (34) i Roberta Lewandowskog (56, 85).

Derbi skupine E pripao je gostima iz Muenchena, i to posve zasluženo, a od težeg poraza Katalonce je spasio vratar Ter Stegen. On je u 19. minuti sjajno obranio jedan udarac Sanea, koji je okrznuo jednog igrača Barcelone, a u 27. minuti Pique je u zadnji tren blokirao Musialu. 

Vodstvo za goste ipak je došlo u 34.. minuti, Mueller je pucao s 20-ak metara, lopta je pogodila u leđa Garciju i prevarila domaćeg vratara te završila u mreži.

U 52. minuti još jedna velika obrana Ter Stegena, sad je skinuo udarac Sanea s osam metara, no četiri minute kasnije jedan udarac Musiale odbio se od okvira gola ravno u noge Lewandowskog, koji bez problema smješta loptu u mrežu za 0:2. 

U završnici Katalonci su sa svježim igračima izgledali nešto bolje, no veliku priliku opet je u 84. minuti imao njemački sastav, Gnabry je proigrao Sabitzera, a on s nekoliko metara iz okreta pogađa vanjski dio mreže.

Novi gol došao je u 85. minuti, pucao je Gnabry, lopta je pogodila stativu i opet završila u nogama Lewandowskog, koji vara Piquea i zakucava loptu u gol za 0:3!

U toj skupini E druga utakmica nije ponudila ni jedan pogodak. U Kijevu su Dinamo i Benfica odigrali 0:0.

Odličnu su utakmicu u skupini F odigrali Villarreal i Atalanta. Pobjednika na kraju nije bilo (2:2) premda su šanse prštale na obje strane. Na kraju čak Atalanta može više žaliti za preostala dva boda jer je s igračem više stisnula domaćina u završnici. Hrvatski vezni igrač Mario Pašalić odigrao je za Atalantu zadnjih 20 minuta susreta.

U skupini H aktualni pobjednik Lige prvaka Chelsea imao je teško otvaranje na svom Stamford Bridgeu protiv najbolje ruske momčadi Zenita. Pobijedio je 1:0, a jedini gol postigao je Romelu Lukaku u 69. minuti. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je svih 90 minuta za Chelsea.

U toj skupini startna tri boda uhvatio je i Juventus koji je u Švedskoj svladalo Malmö 3:0. Sve je u toj utakmici riješeno u prvih 45 minuta u kojima je Juventus zabio sva tri gola. Nakon Alexa Sandra u samoj završnici su još zabili Dybala (jedanaesterac) i Morata. Kod domaćina je cijelu utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Antonio Čolak.

Ivo Grbić je mrežu Lillea sačuvao netaknutom u ogledu skupine G u kojem su francuska momčad i Wolfsburg odigrali bez pogodaka. Lille je više od pola sata imao igrača više, ali su Nijemci uspjeli sačuvati svoju mrežu.

U srijedu, 15. rujna na Drugom programu HTV-a pogledajte dvoboj Perišićevog Intera i Modrićevog Real Madrida. 

Liga prvaka, 1. kolo:

Skupina E

Barcelona – Bayern 0-3 (Müller 34, Lewandowski 56, 85)

Dinamo Kijev – Benfica 0-0

Skupina F

Young Boys – Manchester Utd. 2-1 (Ngamaleu 66, Siebatcheu 90+5 / Cristiano Ronaldo 13)

Villarreal – Atalanta 2-2 (Trigueros 39, Groeneveld 73 / Freuler 6, Gosens 83)

Skupina G

Sevilla – Red Bull Salzburg 1-1 (Rakitić 42-11m / Sučić 21-11m)

Lille – Wolfsburg 0-0

Skupina H

Chelsea – Zenit 1-0 (Lukaku 69)

Malmö – Juventus 0-3 (Alex Sandro 23, Dybala 45-11m, Morata 45+1)

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!