Annie Wright i Michael Head, djevojka i mladić koji su se upoznali na platformi za upoznavanje Tinder i započeli ljubavnu vezu, nakon samo dva tjedna potpisali su “ugovor o vezi” na 17 stranica – piše Telegraf.rs.

Naime, 21-godišnja Annie došla je na ovu ideju i predložila je svom 23-godišnjem dečku, a zajedno su zaključili da će im to olakšati vezu.

Neki od njezinih zahtjeva su da joj dečko dva puta mjesečno kupuje cvijeće i pet puta tjedno vježba u teretani. Prije veze s Michaelom, Annie je bila u “otvorenoj” vezi iz koje je izašla ozlijeđena i odlučila da će neko vrijeme biti slobodna. No, kad je upoznala svog sadašnjeg dečka, s kojim je u vezi od listopada prošle godine, shvatila je da je on prava osoba za nju i u šali mu ponudila da sklopi “ugovor o vezi” kako bi definirali neke važne stvari, a sve s ciljem da veza bude što uspješnija.

Unatoč činjenici da je sve počelo kao šala, Michaelu se ideja svidjela i pristao je sklopiti “ugovor”. Osim spomenutih, uveli su i klauzule koje se odnose na međusobno poštivanje, poštenje, komunikaciju, podršku koju bi trebali pružiti jedan drugome kad im zatreba … Jedan uspjeh svoje veze, koja traje gotovo godinu dana, pripisuje ugovoru koji su sklopili – piše Telegraf.rs.

Ova američka studentica iz Georgije smatra da je “ugovor promijenio pravila igre” i preporučuje da ga imaju svi parovi, ističući da je to “najbolja stvar na svijetu”.

– Naš odnos tretiramo gotovo kao poslovnu interakciju. Suočavamo se s raznim izazovima koje imaju i poslovni partneri. Slijedimo dogovor i prema njemu se odnosimo kao da smo partneri u životu, a ljubav je dodatni bonus – kaže ova studentica, a prenosi britanski The Sun.

Annie objašnjava da im je cilj zajedno se zabaviti i da je to njihov način da to učine. 

Navodi i da je sretna što je upoznala Michaela te da ju je privuklo i to što je na profilnoj fotografiji čitao knjigu.

– U jednom sam trenutku shvatila da je Michael sve što sam oduvijek željela od partnera. Došli smo do točke u kojoj smo brzo shvatili da imamo slična očekivanja jedno od drugog – ističe Annie. Njih dvoje su se složili da će sastaviti svaki svoj ugovor, a zatim su se upoznali i pročitali jedan drugom svoje “zahtjeve” i uvjete.

– Razgovarali smo o jezicima ljubavi. On je to stavio kao ideju. Pomoglo nam je definirati što je to zbog čega se osjećamo poštovano i cijenjeno. U ugovor smo uključili ono što je potrebno da se bilo tko od nas osjeća tako – rekla je Annie.

Jedan od njezinih zahtjeva na tih 17 stranica je da je Michael ne pritišće da govori ako joj se to u tom trenutku ne sviđa.

– Razgovarat ću kad budem spremna, a ne po svaku cijenu. To je nešto što sam napisala u ugovoru – otkrila je Annie. Jedna od stavki koje su unijeli o “ugovoru o vezi” je da ne pristupaju rješavanju problema međusobnim okrivljavanjem i povrjeđivanjem, već traženjem načina da ga poprave.

– Ne odnosimo se prema problemima kao da je netko od nas kriv za problem, već ga pokušavamo zajedno riješiti – kaže Annie.

Par uživa u sretnoj vezi i vjeruje da bi drugi trebali razmotriti vlastite “uvjete i odredbe” kako bi spriječili rane emocionalne sukobe. Annie kaže da imaju dogovor o ažuriranju “dokumenta” svakih šest mjeseci, a na godišnjicu veze imaju dogovor da analiziraju što su dobro učinili i što bi se još moglo poboljšati u njihovom odnosu – piše Telegraf.rs.

PIŠE PSD

error: Content is protected !!