Sezonu za pamćenje veslači su završili nadmetanjem na prvenstvu Hrvatske na Jarunu.

Braća Sinković, koja su pokorila svijet i Europu u dvojcu bez kormilara na ovom su natjecanju nastupala u više disciplina, dok je Damir Martin i dalje uvjerljiv u samcu.

Iako su ukupno slavlje osigurali veslači i veslačice Trešnjevke, osvajači olimpijskih odličja iz Tokija i ovom su prigodom bili u središtu pozornosti. Braća Sinković slavila su u osmercu i četvercu na pariće, dok je Damir Martin bio bolji od Martina Sinkovića u samcu.

– Predivno, naravno, osvojili smo europsko prvenstvo, olimpijske igre, stvarno nešto jako lijepo. Šteta samo što se to svjetsko neće održati, trebalo je za nekih mjesec dana, ali dobro je, sljedeće godine ćemo, nadam se, rekao je Martin Sinković.

– Vratit ćemo se u tu našu staru disciplinu, baš smo bili nabrijani na to i iskreno, baš bih volio da je bilo, da u istoj godini probamo osvojiti svjetsko u jednoj disciplini, olimpijsko u drugoj, ali već treniramo za sljedeću godinu i jedva čekamo, nabrijani smo, tako da idemo dalje, kaže Valent Sinković.

Iza Damira Martina turbulentna je sezona ovjenčana novim olimpijskim odličjem, a godi na kraju pobijediti i u borbi za domaći naslov.

– Od početka, iz natjecanja u natjecanje sve bolji i bolji, forma sve bolja i bolja, kruna na kraju su bile te olimpijske igre i evo, mogu reći da sam stvarno prezadovoljan, nekad se čak i snovi ostvare, rekao je Damir Martin.

U pobjedničkom osmercu, član posade bio je i legendarni Igor Boraska, brončani s Igara u Sydneyu. Prvu medalju na ovom natjecanju osvojio je još davne 1987., a zanimljivo, danas je u čamcu od najmlađeg bio stariji čak 34 godine. Boraska se već na prošlogodišnjem prvenstvu vratio osmercu, a glavni motiv – sjesti u čamac s braćom Sinković.

– Upravo to mi je bio još jedan od motiva da ponovno dođem u formu da mogu uopće doći u priliku nastupati s njima u istoj posadi. Zaista je bio sjajan osjećaj i tokom trke koliko god je bilo bolno i naporno, bio je i užitak, rekao je Boraska.

Sjajnu sezonu pobjedom su završile i sestre Ivana i Josipa Jurković, svjetske i europske prvakinje do 23 godine u dvojcu bez kormilara.

– Sezona nije mogla započeti bolje, a ni završiti bolje. I toliko je bilo sentimentalnih utrka, toliko emocija proživljenih, za mene dosad najdraža sezona, rekla je Ivana.

– ‘Ulazimo u borbu s velikim curama, ovo nam je bila zadnja godina U23 i nadamo se da smo dokazale da možemo i njima parirati i biti im dobra konkurencija jer nema s nama cile-mile kako se kaže, dodala je uz osmijeh Josipa. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!